De Vishal gaat al heel wat jaren mee en dat levert een grote hoeveelheid aan informatie en exposities op, waarvan je het merendeel kunt terugvinden in het archief.

7 november 2022
Verwacht

De Vishal Kunstprijs 2022

17 december 2022 – 15 januari 2023 Solo winnaar De Vishal Kunstprijs mid career.
10 oktober 2022
Grote zaal

Ledententoonstelling-De ruimte rondom stilte en duisternis

15 oktober - 6 november | De ruimte rondom stilte en duisternis | De jaarlijkse ledententoonstelling van De Vishal.
1 september 2022
Grote zaal

City Sphere Schalkwijk

City Spheres is een langlopend kunstproject van Spaltro over de lokale sfeer in Europese stadswijken. Het is de eerste keer dat zij samenwerkt met bewoners. Tijdens haar workshops in het winkelcentrum en de bibliotheek van Schalkwijk en in de Vishal, brengen bewoners van Schalkwijk hun visie op de wijk in beeld. Een installatie van tientallen schilderdoekjes wordt, samen met de City Spheres van Spaltro uit Kreuzberg (Berlijn) en Isola (Milaan), gepresenteerd in de Vishal en zal op een later moment in Centrum Schalkwijk worden getoond.
1 september 2022
Castellvm Aqvae

Vincent Uilenbroek

Vincent Uilenbroek exposeert zeefdrukken in kleine oplage en unieke werken. Zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 van 11-17 uur en op zondag 18 september van 11-17 uur.
25 augustus 2022
Kleine zaal

Hans Bossmann, kunstenaar te koop

10 september - 10 oktober: Hans Bossmann met project 'Kunstenaar te koop'. De kunstenaar is te koop voor een of meer dagen. Samen verleg je de grenzen van je verbeelding en ontdek je nieuwe creatieve mogelijkheden, zoals het samenstellen van een tentoonstelling in eigen huis of kunst maken in de openbare ruimte.
31 juli 2022
Kleine zaal

Esther Schnerr

Eindexamenwerk van Esther Schnerr; zij bereikte in 2021 de finale van de Signature Art Prize, Londen. 150 x 200 cm, potlood op papier. Een artistieke interpretatie van de plaats van een vliegtuigcrash.
2 juli 2022
Grote zaal

In a Pig’s Whisper

Vijftien dagen lang maken twee - steeds wisselende - kunstenaars elk een vers werk in de Vishal. Na voltooiing wordt het werk gelijk bedekt.De kunstenaars die aan zet zijn, krijgen alleen van het werk van hun directe voorganger een sneak peek te zien. De rest blijft verborgen.