Kunst op kantoor

Stefan Kasper

13 mei – 26 juni 2024 hangt in de werkkamer van de wethouder van cultuur van de gemeente Haarlem Diane van Loenen het werk van Stefan Kasper.

Stefan Kasper (Velsen, 1983) werkt veelal op groot formaat met papier en karton als ondergrond. Binnen de werken kruisen waarheid en fictie elkaar en is ‘vanitas’ een veel terugkerend thema.
Het collageachtig karakter wordt versterk door het gebruik van verschillende materialen en technieken. Van verf, houtskool tot glitters en siersteentjes.
De werken zijn samenvoegingen van verschillende gedachten binnen een verhaal waarbinnen absurde humor van het ‘lullig’ alledaagse niet mag ontbreken.

Sinds 2012 is hij onderdeel van Horizonverticaal, een kunstenaarscollectief met tentoonstellingsruimte in het voormalig Magdalenaklooster Haarlem.
Zijn werk is ondermeer opgenomen in de collecties van Teyler Museum en Akzo Nobel Artfoundation.
In 2017 was hij de 10 miljoenste bezoeker van het Rijksmuseum (sinds de heropening in 2013) en mocht hij als enige ooit overnachten in het Rijksmuseum onder de Nachtwacht van Rembrandt.

 

Kunst op Kantoor

Kunst op Kantoor is een estafette-expositie van twee kunstwerken op een bijzondere plek in het stadhuis van Haarlem. In de fraaie werkkamer van de wethouder van Cultuur, hangen om de ongeveer zes weken andere werken van een lid van De Vishal. Elke keer tijdens de wisseling van de kunstwerken ontvangt de wethouder de komende en de gaande kunstenaar, waarbij zij kennismaakt met de nieuwe en afscheid neemt van de ‘oude’ kunstenaar. Én er wordt informeel gesproken over de kunstwerken en het kunstklimaat in Haarlem.

 

Afbeelding boven:
X marks the spot, 2019 78,5 x 65 cm, Acryl, glitter, sieraden, siersteentjes, hologramfolie, collage op karton