Visie

De Vishal geeft op zo laagdrempelig mogelijke manier (gratis) toegang tot kwalitatief hoogwaardige actuele beeldende kunst. Dat doen we door jaarlijks 10 verrassende en gevarieerde tentoonstellingen te organiseren in een zeer uitnodigende expositieruimte op een toplocatie in Haarlem.

De Vishal heeft als vereniging een levendige sociëteitsfunctie en handelt vanuit het idee van collectiviteit, gedragen door bestuur, leden en vrijwilligers. De vereniging fungeert als netwerk en platform voor haar (actief betrokken) leden. De Vishal onderscheidt zich door haar Do-It-Yourself-mentaliteit: alles gebeurt vóór en dóór haar kunstenaarsleden.

De Vishal neemt in de Haarlemse kunstwereld een waardevolle en vooraanstaande plaats in als het gaat om het tentoonstellen van vernieuwende en spraakmakende moderne beeldende kunst.

De Vishal gaat de dialoog aan en zoekt op een onderscheidende manier de wisselwerking op, met de leden, leden van buiten de regio, bezoekers en andere culturele instellingen en evenementen.

De Vishal streeft, met haar grote diversiteit aan tentoonstellingen en aanverwante activiteiten, een grote aantrekkingskracht na op cultuur minnend Haarlem en omgeving.

Kernwaarden De Vishal
– Collectiviteit
– Ambitie
– Inspirerend
– Grensoverschrijdend
– Vernieuwing en originaliteit
– Professionaliteit
– Kwaliteit