Lid worden van De Vishal

De Vishal – ruimte voor beeldende kunst in Haarlem – is met ongeveer 150 aangesloten leden de grootste kunstenaarsvereniging van Haarlem en biedt voor alle aangesloten professioneel beeldend kunstenaars een voor Haarlem uniek podium. De Vishal neemt in de Haarlemse kunstwereld een waardevolle en vooraanstaande plaats in als het gaat om het tentoonstellen van vernieuwende en spraakmakende beeldende kunst.

Kunstenaarsvereniging De Vishal heeft een levendige sociëteitsfunctie en handelt vanuit het idee van collectiviteit, gedragen door bestuur, leden en vrijwilligers. De Vishal fungeert als netwerk en platform voor haar (actief betrokken) leden. De Vishal onderscheidt zich door haar unieke Do It Yourself-mentaliteit: alles gebeurt voor en door de kunstenaarsleden.

Lid zijn van De Vishal brengt voor jou, als kunstenaar, veel voordelen met zich mee, zoals de mogelijkheid tot exposeren in de Vishal of één van de andere Vishal-locaties, extra zichtbaarheid als kunstenaar, netwerkmogelijkheden, vrijheid tot eigen initiatief en mogelijkheden tot bijverdiensten.

SOORTEN LIDMAATSCHAP

  • Het standaard lidmaatschap is bedoeld voor professioneel beeldend kunstenaars betreffende alle disciplines binnen de beeldende kunst uit Haarlem, de overige 023-gemeenten én daarbuiten.
  • Voor studenten en recent afgestudeerde kunstenaars bestaat de mogelijkheid voor een tijdelijk lidmaatschap:
    – Studenten, gedurende de studie aan een door de overheid erkende HBO-kunstopleiding, beeldende kunst;
    – Afgestudeerden aan een door de overheid erkende HBO-kunstopleiding, beeldende kunst, aanmelding tot 2 jaar nà afstuderen;

Spreekt dit alles je aan?
Meld je dan aan voor ballotage en word ook lid >>.
Er vindt vier keer per jaar een ballotageronde plaats. Aanmelden voor het eerstvolgende ballotagemoment kan vóór hieronder genoemde data in 2021. Aanmeldingen die na deze datum binnenkomen, blijven wachten tot de volgende ballotageronde. Uitslagen mogen binnen zes weken na de uiterlijk indieningsdata worden verwacht.

Indieningsdata 2023:
– 15 januari
– 31 maart
– 31 juli
– 31 oktober

De leden van de ballotagecommissie zijn:
Arthur Kempenaar (voorzitter), Lola Bezemer, Margot Berkman en Mirjam Hijstek