Bezoekersinformatie

De Vishal is een gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte voor actuele en moderne beeldende kunst en vormgeving in het hart van Haarlem. Op haar prominente plek, want gevestigd in een belangrijk historisch monument aan de Grote Markt, biedt zij haar kunstenaarsleden gelegenheid om te exposeren. In de monumentale hal worden jaarlijks circa tien tentoonstellingen gerealiseerd.

Behalve een laagdrempelig podium waar de kunstenaarsleden van De Vishal hun werk kunnen presenteren, komen hier ook kunstenaars uit de rest van het land en incidenteel het buitenland aan bod in tentoonstellingen. In dit productiehuis staat het experiment hoog in het vaandel: in de Kleine Zaal, oftewel de etalage van De Vishal aan de Grote Markt bijvoorbeeld, kunnen zowel jonge beginnende, als gevestigde kunstenaars in minitentoonstellingen nieuwe werken of installaties uitproberen.

Daarnaast organiseert De Vishal regelmatig exposities op locatie, waaronder ‘Kunst op kantoor’, een maandelijks wisselende tentoonstelling op de kamer van de Haarlemse wethouder van Cultuur, en VIP (Vishal in de Philharmonie) waar elke twee maanden een Vishal-lid een kunstwerk toont in het trappenhuis van de Philharmonie.

Praktische informatie
De Vishal is zes dagen per week gratis toegankelijk.

Openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zaterdag open van 11 tot 17 uur
Zondag open van 14 tot 17 uur

Bezoekadres
Grote Markt 20
2011 RD Haarlem
023 532 68 56