oeuvreprijs

Dit jaar wordt oeuvreprijs weer uitgereikt. De jury bestaat, net als bij de twee vorige edities, uit Lucette ter Borg (voorzitter), Esther Jiskoot en Gijs Frieling.

Ben je Vishallid en ouder dan 60 jaar? Stuur dan vóór 22 maart a.s. een e-mail aan de artistiek coördinator Renée Borgonjen, ac@devishal.nl, om deel te nemen aan de jurering o.v.v. naam, geboortejaar en vermelding van een website of een andere internetpagina.

Bij de keuze let de jury op een aantal factoren die zij van belang achten. Ten eerste: de ontwikkeling van het werk door de jaren heen. Positief beoordeelt de jury werken die vanuit een grondgedachte blijven groeien. Ten tweede: de autonomie van een werk. Ten derde kijkt de jury naar de originaliteit van het werk. Wek dat verrast en raadsels oproept. En je net op een andere manier naar de werkelijkheid laat kijken, horizonten opent, die wij nog niet geëxploreerd hebben.
Na een verkenning van het werk online, worden er aan de meest veelbelovende kandidaten atelierbezoeken afgelegd. Vervolgens wordt er de winnaar bekendgemaakt evenals de genomineerden / eervolle vermeldingen.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,- en een solo-expositie in de Grote Zaal van de Vishal (inclusief het reguliere budget).

Binnenkort wordt bekendgemaakt wie de nieuwe naamgever en sponsor van de Vishal Kunstprijs is gewordenIndienen expositievoorstellen voor 2025

 

4 april 2024

Jan Zumbrinkprijs 2024

Sinds 2011 is de Vishal Kunstprijs een feit. Verschillende sponsoren maakten deze prijs mogelijk. Met groot plezier kunnen wij een nieuwe sponsor en naamgever aankondigen: vanaf heden wordt de Vishal Kunstprijs omgedoopt tot de Vishal-Zumbrinkprijs! De prijs wordt nieuw leven ingeblazen door Lieve Hanssen, de weduwe van kunsthistoricus, docent en journalist Jan Zumbrink. Zij is […]
4 april 2024

Wild tekenen!

Wild Tekenen in de Vishal april – juni 2024 Vanaf 23 april 2024 organiseert De Vishal weer een nieuwe reeks tekensessies onder de bezielde leiding van Arthur Kempenaar en Peter Stufkens. Data: 23, 30 april 7, 14, 21, 28 mei 4, 11, 18, 25 juni Compositie, brutaliteit, en eigenheid staan centraal, maar ook plezier en […]
27 maart 2024

Nieuwe leden

Nieuwe leden van De Vishal: Mari Stoel Marja van Putten, Lotus Rosalina Hebbing, Wilma Laarakker, Judith Vossen