i.m. Michel van Overbeeke

Ons bereikte het verdrietige bericht van het overlijden van beeldend kunstenaar Michel van Overbeeke. Van Overbeeke (Den Haag 1942) was niet alleen graficus, tekenaar en schilder maar maakte ook monumentale werken, zoals de glazen kroonluchters in het provinciehuis Paviljoen Welgelegen en het glas-in-lood venster in het noordtransept van de Grote of St. Bavokerk. Niet door te brandschilderen maar door te etsen in veelgelaagd glas.
Sinds 2015 voerde hij samen met Joke Stoute Galerie Kruis-Weg 68, waar veel Vishalleden geëxposeerd hebben en waar hij op 7 juni jl. nog aanwezig was bij de opening van zijn tentoonstelling Ruiter in de stilte van het voorbijgaan. Een waardig afscheid, te midden van zijn vitale werk en vele vrienden en collega’s, dat ook het einde van de Galerie inluidt.
Als Vishallid heeft Van Overbeeke niet alleen veel betekend voor al die collega’s die bij hem en Joke exposeerden; samen waren zij ook trouwe bezoekers van onze exposities. We zullen hem missen en wensen Joke alle sterkte toe.
Als we een dezer dagen langs de Grote of St. Bavokerk lopen, kijken we bij wijze van stille groet omhoog, naar de rode bloemenmantel in het grote blauw.

7 juli 2024

Ledententoonstelling

Ledententoonstelling 2024 19 oktober – 24 november Het thema van de ledententoonstelling van 2024 is CHAOS + o r d e – n i n g in aansluiting bij ‘verwarring’, het thema van de Kunstlijn van dit jaar. Chaos en schepping Het Leitmotief van de tentoonstelling is dit jaar de 17e eeuwse gravure van de […]
7 juli 2024

Nieuwe leden

Nieuwe leden van De Vishal: Boyan Montero Kenneth Beeker  
4 april 2024

Jan Zumbrinkprijs 2024

Sinds 2011 is de Vishal Kunstprijs een feit. Verschillende sponsoren maakten deze prijs mogelijk. Met groot plezier kunnen wij een nieuwe sponsor en naamgever aankondigen: vanaf heden wordt de Vishal Kunstprijs omgedoopt tot de Vishal-Zumbrinkprijs! De prijs wordt nieuw leven ingeblazen door Lieve Hanssen, de weduwe van kunsthistoricus, docent en journalist Jan Zumbrink. Zij is […]