Ledententoonstelling

Ledententoonstelling 2024
19 oktober – 24 november

Het thema van de ledententoonstelling van 2024 is CHAOS + o r d e – n i n g
in aansluiting bij ‘verwarring’, het thema van de Kunstlijn van dit jaar.

Chaos en schepping

Het Leitmotief van de tentoonstelling is dit jaar de 17e eeuwse gravure van de Florentijnse Stefano della Bella, de eerste speelkaart uit een kaartspel op basis van de Metamorfosen van Ovidus. Chaos als begin, als bron van onzekerheid en geweld, nauw verwant aan Chora, de vormeloze ruimte waar Plato aan refereert in zijn kosmologie. Chaos gaat vooraf aan schepping. Denk aan een eerste schets, waar alles al in zit, maar nog niet de juiste plek heeft gevonden.

Chaos en orde

Om alle werken optimaal tot hun recht te laten komen, kiezen we dit keer voor een strakkere ordening en een kleiner formaat van maximaal 60 x 60 cm voor hangend werk en 40 x 40 als grondvlak voor ruimtelijk werk. Dit keer zijn er geen uitzonderingen mogelijk in maat of presentatie. Alle werken worden getoond aan de muur of op (lage of hoge) tafels – met veel ruimte rondom.

Praktische zaken:

Meld je aan vòòr 1 oktober via info@devishal.nl

Dinsdag 15 oktober, tussen 9.30 – 11.00 uur (Om 11.00 uur gaan de parkeerpaaltjes omhoog): inleveren van het werk + een uitgeprinte, ingevulde en ondertekende expositieovereenkomst. Deze kan ook van te voren worden gemaild aan info@devishal.nl

zie onderstaande bijlagen:
Expositieovereenkomst 
Expositiereglement
De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 18 oktober om 17.00 uur.

Maandag 25 november, tussen 9.30 – en 12.00 uur: ophalen van het werkKleine Prijzen in de Kleine Zaal

Naast de ledententoonstelling in de Grote Zaal, is er dit jaar een extra mogelijkheid om werk te tonen in de Vishal. In de Kleine Zaal, de vitrineruimte van De Vishal aan de Grote Markt (24/7 open) komt een presentatie van werken met kleine prijzen.

Voorwaarden:

– het werk heeft een maximaal formaat van 25x25x25 cm
– het werk is te koop voor maximaal €100 (inclusief BTW en 30% commissie)
– het werk is een unicum, een werk in oplage of een experiment (bijvoorbeeld een schaalmodel, een schets, een materiaalproef). Geen publicaties.
– het werk kan hangen of staan
– maximaal 1 inzending per kunstenaar
– afhankelijk van het aantal inzendingen, zal er mogelijk een selectie plaatsvinden

Wil je meedoen?

Stuur uiterlijk 31 augustus een e-mail naar Lola Bezemer, de curator van de Kleine Zaal, via kleinezaalkleineprijzen@gmail.com met daarin:

– een foto van het werk dat je wilt laten zien
– de titel, jaartal, materiaal en afmetingen van het werk
– de prijs van het werk (max €100 )

7 juli 2024

Nieuwe leden

Nieuwe leden van De Vishal: Boyan Montero Kenneth Beeker  
28 juni 2024

i.m. Michel van Overbeeke

Ons bereikte het verdrietige bericht van het overlijden van beeldend kunstenaar Michel van Overbeeke. Van Overbeeke (Den Haag 1942) was niet alleen graficus, tekenaar en schilder maar maakte ook monumentale werken, zoals de glazen kroonluchters in het provinciehuis Paviljoen Welgelegen en het glas-in-lood venster in het noordtransept van de Grote of St. Bavokerk. Niet door […]
4 april 2024

Jan Zumbrinkprijs 2024

Sinds 2011 is de Vishal Kunstprijs een feit. Verschillende sponsoren maakten deze prijs mogelijk. Met groot plezier kunnen wij een nieuwe sponsor en naamgever aankondigen: vanaf heden wordt de Vishal Kunstprijs omgedoopt tot de Vishal-Zumbrinkprijs! De prijs wordt nieuw leven ingeblazen door Lieve Hanssen, de weduwe van kunsthistoricus, docent en journalist Jan Zumbrink. Zij is […]