Binnenkort in de grote zaal

Programma 2018

Onderstaand een vooruitblik op de tentoonstellingen die op het Vishal-programma 2018 staan. Sommige tentoonstellingen hebben nog een werktitel; het overzicht wordt gedurende het jaar verder geactualiseerd en aangevuld.

 

Ensemble

2 juni t/m 1 juli 2018

De Vishal bestaat dit jaar 25 jaar en Annette de Vries neemt afscheid na 6 jaar voorzitterschap. Een tentoonstelling in het kader van 25 jaar De Vishal met een persoonlijke kunstkeuze van Annette. Met werk van Michèle Baudet, Arthur Kempenaar, Stefan Kasper, Jennifer Hoes, Kees Bierman, Piet Zwaanswijk, Helmuth van Galen, Simone de Groot, Alet Pilon, Caroline de Bruijn, Margreet Bouman, Jef Bosman, Erik de Bree, Margot Berkman, Marcella Kuiper, Corinne Bonsma, Claus-Pierre Leinenbach, Eric de Nie, Beth Namenwirth, Ronald Ruseler, Jaap Ploos van Amstel, Ellen de Vries, Jan Verburg, Rutger van der Tas en Corrie Swaak.

Curatoren: Vishal-lid Jef Bosman, Michèle Baudet en Annette de Vries

Jan Zumbrink prijs

7 juli t/m 5 augustus

Lieve Hanssen nodigt de prijswinnaars van 5 jaar Jan Zumbrink prijs uit voor een groepsexpositie in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Jan Zumbrink was een bevlogen Haarlemse kunsthistoricus en kunstcriticus, tevens  docent kunstgeschiedenis aan de HKU. Na zijn dood in 2004 verkocht zijn vrouw (Lieve Hanssen) een werk uit de eigen kunstcollectie en maakte met de opbrengst de Jan Zumbrink Prijs mogelijk. Deze is bedoeld als extra stimulans voor afstuderende talenten van de hogeschool. De talenten die aan deze tentoonstelling deelnemen zijn: Sam Hersbach, Lieve Rutte, Ricardo van Eyk, Hilke Walraven, Tami Panik Harmony Viberstoft/ Apperaat, Lisanne Ruim, Tim Hollander, Frederique Jonker

Voorbereiding door Vishal-leden Jennifer Hoes en Andrew March

Het Witte Gordijn

11 augustus t/m 9 september 2018

30 tentoonstellingen in één maand!
Tijdens deze periode is elke dag een nieuwe tentoonstelling te zien, samengesteld uit door Vishal-bezoekers geselecteerd werk.

Curatoren: Jolanda Prinsen i.s.m. Marcella Kuiper en Claus-Pierre Leinenbach

The Black Madonna

16 september t/m 14 oktober

Tentoonstelling in samenwerking met de Grote of St. Bavo Kerk

Met werk van: Tijl Orlando Frijns, Arthur Kempenaar, Annaleen Louwens, Sjoerd Buisman, Alexandra Engelfriet, Alet Pilon, Maarten Spruyt, Thera Hillenaar, Albert van der Weide, Iris de Jong, Vere van Hal, Maaike Fransen, Boris Kollar, Ting Gong.
Teksten van: Abdelkader Benali, Hans Clavin, Ingmar Heitze
Curator: Vishal-lid Alet Pilon

Ledententoonstelling

21 oktober t/m 4 november

Tentoonstelling in het kader van de Kunstlijn met werk van leden van De Vishal.
Curatoren Christiaan van Doesburg en Vishal-lid Marissa Evers

Tussenruimte

11 november t/m 9 december 2018

Curator: Vishal-lid Marcella Kuiper

Vishal Kunstprijs

15 december t/m 13 januari

Solotentoonstelling door de winnaar van de Vishal Kunstprijs 2017.
De Vishal Kunstprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt aan een Vishal kunstenaar; deze editie betreft een oeuvreprijs.

De jury van de Vishal Kunstprijs bestaat uit Annelien Kers, Ann DeMeester, Lex ter Braak en Roy Villevoi. De Vishal Kunstprijs wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Haarlem en omstreken.