Binnenkort in de grote zaal

Programma 2019

Onderstaand een vooruitblik op de tentoonstellingen die op het Vishal-programma 2019 staan. Sommige tentoonstellingen hebben nog een werktitel; het overzicht wordt gedurende het jaar verder geactualiseerd en aangevuld.

Reflecting

4 mei t/m 2 juni 2019

Duo-tentoonstelling van Alice Brasser en Ellen Kooi met schilderijen en fotografie. Het landschap is alom aanwezig in hun beider werk. Het landschap als locatie voor een verhaal, een plek die associaties oproept, soms betekenisvol als achtergrond, soms een moment waarin je blijven wilt. Beiden verwijzen ze naar verhalen, herinneringen, sprookjes en mythen. Het streven om die in de alledaagse omgeving te situeren is iets wat ze in elkaars werk herkennen.

Jeanne Oosting Prijs

8 juni t/m 7 juli 2019

Tentoonstelling in het kader van de jaarlijkse prijs voor schilder- en aquarelleerkunst, toegekend door de Jeanne Oosting Stichting. Winnaars zijn nog niet bekend.

So Far So Close

13 juli t/m 11 augustus 2019

Groepstentoonstelling, waarin de nadruk ligt op kunstenaars van niet-Nederlandse afkomst: kunstenaars die hier werken en de wijze waarop ze zich verhouden tot hun omgeving.

Curator: Maria Vashchuk en Margreet Bouman

Ik ontmoet jou hier in deze hal

17 augustus t/m 15 september

Een tentoonstelling van vier atelierkunstenaars die een geheel eigen figuratieve, mimetische, antropomorfe beeldtaal hebben ontwikkeld, met een fascinatie voor kleur, transparantie en gelaagdheid. Allen onderzoeken op een geheel eigen manier een object-ruimte schilderrelatie.

Deelnemende kunstenaars: Claus-Pierre Leinenbach, Corinne Bonsma, Stefan Kasper en Thomas Moecker (Leipzig)

Curator: Claus-Pierre Leinenbach

Zeitraum

21 september t/m 13 oktober 2019

Een performance-tentoonstelling van Stance Oonk en Gijs Assmann.

Curator: Stance Oonk

Ledententoonstelling

19 oktober t/m 3 november 2019

Ledententoonstelling in het kader van Kunstlijn Haarlem
Curator: Margreet Bouman

Lantic Scapes

9 november t/m 8 december 2019

De kunstenaars Bethany de Forest, Simone Hooymans en Ellen de Vries delen hun fascinatie voor landschappen en creëren hun eigen, surrealistische, soms idealistische versies hiervan. Hun werelden krijgen fotografisch en filmische vorm door het gebruik van analoge/lo-fi technieken, gecombineerd met moderne computer technieken.

Curator: Ellen de Vries

Nog niet bekend

14 december t/m 12 januari 2020

Curator: Margreet Bouman