Binnenkort in de grote zaal

Programma 2020

Onderstaand een vooruitblik op de tentoonstellingen die op het Vishal-programma 2020 staan. Sommige tentoonstellingen hebben nog een werktitel; het overzicht wordt gedurende het jaar verder geactualiseerd en aangevuld.

Ledententoonstelling

17 oktober – 8 november 2020

Tentoonstelling met werk van leden van De Vishal in het kader van de Kunstlijn.

Curator: Margreet Bouman

Vishal Kunstprijs

14 november – 13 december 2020

Sinds 2011 reikt De Vishal om de twee jaar de Vishal Kunstprijs uit aan een van haar leden. De Vishal Kunstprijs is een initiatief van De Vishal. Rabobank Haarlem en Omstreken draagt graag bij aan het vergroten van het culturele aanbod en is daarom sponsor van de prijs.

De Vishal Kunstprijs wordt afwisselend toegekend in de categorieën ‘Tot 40 jaar’, ‘Midcareer (40-60 jaar)’ en een Oeuvreprijs . Dit jaar wordt de prijs voor ‘Tot 40 jaar’ uitgereikt.

JURY
De jury bestaat deze keer uit voorzitter Lucette ter Borg (schrijfster, kunstrecensent en curator), Gijs Frieling (muralist en senior kunstadviseur van de Rijksbouwmeester) en Esther Jiskoot (beeldend kunstenaar).

PRIJSUITREIKING
In deze tentoonstelling wordt in de Vishal het werk van de genomineerde kunstenaars tentoongesteld.
Tijdens de officiële opening van deze tentoonstelling op vrijdag 13 november wordt de winnaar van de Vishal Kunstprijs publiekelijk bekend gemaakt. De prijs bestaat uit een solotentoonstelling in de Vishal in 2021 en een geldbedrag.

Een ver afgelegen huis

19 december 2020- 17 januari 2021

Over de behoefte om je af te zonderen van de wereld.
Met: Wim Bosch, Ronald Cornelissen, Elise ‘t Hart, Frank Mandersloot en Luuk Wilmering.

Curator: Luuk Wilmering