Binnenkort in de grote zaal

Programma 2018

Onderstaand een vooruitblik op de tentoonstellingen die op het Vishal-programma 2018 staan. Sommige tentoonstellingen hebben nog een werktitel; het overzicht wordt gedurende het jaar verder geactualiseerd en aangevuld.

 

Jan Zumbrink prijs

7 juli t/m 5 augustus

Lieve Hanssen nodigt de prijswinnaars van 5 jaar Jan Zumbrink prijs uit voor een groepsexpositie in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Jan Zumbrink was een bevlogen Haarlemse kunsthistoricus en kunstcriticus, tevens  docent kunstgeschiedenis aan de HKU. Na zijn dood in 2004 verkocht zijn vrouw (Lieve Hanssen) een werk uit de eigen kunstcollectie en maakte met de opbrengst de Jan Zumbrink Prijs mogelijk. Deze is bedoeld als extra stimulans voor afstuderende talenten van de hogeschool. De talenten die aan deze tentoonstelling deelnemen zijn: Sam Hersbach, Lieve Rutte, Ricardo van Eyk, Hilke Walraven, Tami Harmony Panik Vibberstoft/ Apperaat, Lisanne Ruim, Tim Hollander, Frederique Jonker en de winnaars van 2018 Caz Egelie en Fadenka van der Sloot.

Voorbereiding door Vishal-lid  Andrew March

Het Witte Gordijn

11 augustus t/m 9 september 2018

30 tentoonstellingen in één maand!
Tijdens deze periode is elke dag een nieuwe tentoonstelling te zien, samengesteld uit door Vishal-bezoekers geselecteerd werk.

Curatoren: Jolanda Prinsen i.s.m. Marcella Kuiper en Claus-Pierre Leinenbach

De Zwarte Madonna en de Troost

15 september t/m 14 oktober

Tentoonstelling in samenwerking met de Grote of St. Bavo Kerk

Met werk van: Tijl Orlando Frijns, Arthur Kempenaar, Annaleen Louwens, Sjoerd Buisman, Alexandra Engelfriet, Alet Pilon, Maarten Spruyt, Thera Hillenaar, Albert van der Weide, Iris de Jong, Vere van Hal, Maaike Fransen, Boris Kollar, Ting Gong.
Teksten van: Abdelkader Benali, Hans Clavin, Ingmar Heitze
Curator: Vishal-lid Alet Pilon

Ledententoonstelling

20 oktober t/m 4 november

Tentoonstelling in het kader van de Kunstlijn met werk van leden van De Vishal.
Curatoren Christiaan van Doesburg en Vishal-lid Marissa Evers

Tussenruimte

10 november t/m 9 december 2018

Curator: Vishal-lid Marcella Kuiper

Vishal Kunstprijs - Kees Visser

15 december t/m 13 januari

Solotentoonstelling van Kees Visser, winnaar van de Vishal Kunstprijs 2017.
De Vishal Kunstprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt aan een Vishal kunstenaar; deze editie betreft een oeuvreprijs.
De prijsuitreiking vindt plaats in de Vishal tijdens de opening van de solotentoonstelling van Kees Visser op zondag 16 december 2018.

De jury waardeert de stijl van Vissers werk en de consequente manier waarop hij zijn kunst opbouwt en voortdurend nieuwe ruimte creëert. Het latere werk van Visser kenmerkt zich door onderzoek in kleurgebruik en geometrische vormen. Dit resulteert veelal in monumentale en monochrome schilderingen op papier.

De jury van de Vishal Kunstprijs bestond uit Annelien Kers, Ann DeMeester, Lex ter Braak en Roy Villevoi. De Vishal Kunstprijs wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Haarlem en omstreken.