Binnenkort in de grote zaal

Programma 2018

Onderstaand een vooruitblik op de tentoonstellingen die op het Vishal-programma 2018 staan. Sommige tentoonstellingen hebben nog een werktitel; het overzicht wordt gedurende het jaar verder geactualiseerd en aangevuld.

Solo

20 t/m 28 oktober

Een groepstentoonstelling van 25 solo-exposanten die geëxposeerd hebben in galerie Castellvm Aqvae van Harry en Corrie Swaak.
Curatoren Christiaan van Doesburg en Vishal-lid Marissa Evers

Het Atelier

2 t/m 11 november

Ledententoonstelling in het kader van Kunstlijn 2018.
Curator: Margreet Bouman

Tentoonstelling, titel nog onbekend

17 november t/m 9 december

Nader in te vullen tentoonstelling door artistiek coördinator Margreet Bouman

Vishal Kunstprijs - Kees Visser

15 december t/m 13 januari

Solotentoonstelling van Kees Visser, winnaar van de Vishal Kunstprijs 2017.
De Vishal Kunstprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt aan een Vishal kunstenaar; deze editie betreft een oeuvreprijs.
De prijsuitreiking vindt plaats in de Vishal tijdens de opening van de solotentoonstelling van Kees Visser op zondag 16 december 2018.

De jury waardeert de stijl van Vissers werk en de consequente manier waarop hij zijn kunst opbouwt en voortdurend nieuwe ruimte creëert. Het latere werk van Visser kenmerkt zich door onderzoek in kleurgebruik en geometrische vormen. Dit resulteert veelal in monumentale en monochrome schilderingen op papier.

De jury van de Vishal Kunstprijs bestond uit Annelien Kers, Ann DeMeester, Lex ter Braak en Roy Villevoi. De Vishal Kunstprijs wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Haarlem en omstreken.