UITGELICHT: Noam Ben-Jacov

Het menselijk lichaam en zijn fysieke en mentale bewegingen vormen het uitgangspunt van het werk van Noam Ben-Jacov. De theatrale collage vormt de de neerslag van zijn gedachten, schetsen, sculpturen, maquettes en videoclips. Die zijn van elkaar afhankelijk en houden elkaar in evenwicht in een frame. De video op de naastgelegen wand toont een performance van danser Uri Eugenio* en celliste Maya Fridman*. Muziek en beweging vormen één geheel met de installatie, die wordt bespeeld en meegevoerd in de dans – middels Ben-Jacovs zogenoemde ‘body sculptures’. Door de herhaling van deze performance blijft het werk in beweging.

* Danser, dansdocent en choreograaf Uri Eugenio danste onder meer bij het Scapino Ballet en nam deel aan tv-programma’s als So you think you can dance. Momenteel is Eugenio verbonden aan het gezelschap LeineRoebana.

* Maya Fridman is cellist, componist en improvisator. Zij speelt in verschillende ensembles en beweegt zich moeiteloos tussen uiteenlopende genres. In 2019 won ze de Dutch Classical Talent Award.