Op locatie

Vishal in Philharmonie: Jan Verburg

21 januari  tot 23 maart 2020

Stilleven met aanrecht, 1999

Dit schilderij  uit 1999 is er een uit een reeks stillevens van alledaagse voorwerpen zoals plastic flesjes, jerrycans, gereedschap en meubilair. Volgens een definitie in het woordenboek is een schilderij een met verf gecreëerde voorstelling op paneel of doek. So far so good, maar anders dan vaak het geval is, heeft dit werk van Jan Verburg niet de meestal gehanteerde rechthoekige vorm maar die van de voorstelling zelf. Door de ruimte om het werk heen er op die manier bij te betrekken en door het toevoegen van ‘echte’ elementen wordt de illusie van ruimtelijkheid versterkt.

www.janverburg.nl

Programma 28 januari
20.30 uur Interview met Jan Verburg
21.00 uur Club Phil: Ralph van Raat & Peter Kuipers Munneke – muziek rond ijsvlaktes, gletsjers en bevroren rivieren

Pianist Ralph van Raat, pionier en voorvechter van nieuwe muziek, maakt graag programma’s met inspirerende Nederlanders. Nu ontmoet hij de Utrechtse onderzoeker en NOS-weerman Peter Kuipers Munneke. Die vertelt over zijn reizen naar de zuidpool, Groenland en Spitsbergen, waar hij in maandenlange afzondering smeltende gletsjers onderzocht en die prachtig op beeld vastlegde. Ralph van Raat omlijst dit ijzige programma met muziek vol sneeuw, bevroren rivieren, noorderlicht en bitterkoude bergtoppen. Dit wordt de ‘coolste’ avond van het seizoen.

Uitvoerenden
Ralph van Raat, piano
Peter Kuipers Munneke, meteoroloog, verteller

U kunt kaarten reserveren voor dit Club Phil-concert via www.theater-haarlem.nl, aan de kassa of via 023 – 512 12 12.

VIP  De Vishal in de Philharmonie is een Vishal op locatie-project van kunstenaarsvereniging De Vishal in samenwerking met de Philharmonie Haarlem. Curator en interviews Michèle Baudet.