Grote zaal

Verdichten/verdunnen

12 mei t/m 17 juni 2012

VERDICHTEN/VERDUNNEN

De Vishal toont van 12 mei t/m 17 juni in een ruimte vullende installatie het muzieklaboratorium van Hans Asselbergs. De tentoonstelling is onderdeel van het Festival Verdichten, verdunnen, dat een ode brengt aan deze bevlogen musicus, componist en eigenaar van Studio Grasland. In deze gespecialiseerde opnamestudio werkte hij met musici en componisten uit binnen- en buitenland, ontwierp hij zijn eigen instrumenten zoals de Valmachine en de Kogelmachine en werden concerten, exposities en andere culturele evenementen georganiseerd.In De Vishal is een impressie van dit ‘centrum voor overlappende kunsten’ te zien. Naast zijn zelf ontworpen instrumenten, partituren en op video vastgelegde performances ook werk van beeldend kunstenaars met wie werd samengewerkt.
Onder anderen: Eric de Nie, Jeroen Henneman, Joost Dankelman, Jos Fielmich, Luuk Wilmering, Machiel Botman, Margreet Bouman, Marja Sonneveld, Michel Campfens, Pelle Asselbergs, Ronald Ruseler, Tracey Emin.
Tijdens de tentoonstellingsperiode zullen regelmatig discussieavonden, workshops, concerten en speciale composities worden verzorgd door o.a. Koninklijk Conservatorium Den Haag, Muziekschool Hart, Youth Percussion Pool o.l.v. Tatiana Koleva en het Educatief Paviljoen Teylers Museum