Grote zaal

Speelruimte

16 december 2023 t/m 21 januari 2024
Opening: vrijdag 15 december om 17.00 uur

Vanuit hun eigen specifieke invalshoek, beeldtaal en materiaalgebruik, herscheppen zeven kunstenaars met behulp van abstracte vormen de fysieke ruimte of onderdelen daarvan.

Frans Vendel, curator van deze expositie, ontleent fysieke onderdelen aan de architectuur. Met zijn esthetiek van reductie, benadrukt hij het belang van verhouding en structuur.
De zeefdrukken van Vincent Uilenbroek hebben verschillende gelaagdheden zodat er dieptewerking en ruimte ontstaat in dit ‘platte’ medium.
Joop Schrotenboer verzoent in zijn werk de tegenstellingen tussen de mens en zijn fysieke omgeving middels geabstraheerde deuren, bogen en poorten.
Irene van de Mheen onderzoekt de grens tussen de fysieke ruimte en de vertaling naar het platte vlak en maakt haar werk in de illusoire tussenruimte.
Monique Kwist maakt wandobjecten en fotografische prints waarbij architectuur en licht de boventoon voeren.
Kuno Grommers voorziet het geschilderde patroon van vlakken en banen in zijn atelier van driedimensionale elementen, die in de foto die hij hiervan neemt niet meer als zodanig te onderscheiden zijn.
Michel Campfens zoomt met zijn camera in op een onderdeel van een architectonische ruimte waarbij de fysieke ruimte in een abstract tweedimensionaal werk verandert.

N.B. De Vishal is gesloten op 24, 25, 26 en 31 december