Kunst op kantoor

Pietsjanke Fokkema

Vanaf 8 maart tot 21 april 2023 hangt in de werkkamer van de wethouder van cultuur van de gemeente Haarlem Diane van Loenen het werk van Pietsjanke Fokkema

Tekeningen en ruimtelijk werk worden in relatie tot elkaar gezet. De werken reageren op elkaar en genereren met elkaar betekenissen. Buiten het atelier wordt het werk opgehangen in een speelse verhouding tot de ruimte; het werk staat nooit los van de ruimte waar het zich in bevindt. Er ontstaat een avontuurlijk en interactief karakter.

Het werk baseert zich op een onderzoekende houding, zowel ten opzichte van de inhoud als de vorm (kleur, bewegingen, materiaal, etc). De onderliggende structuur is het netwerk van verbindingen: hoe alles met elkaar verbonden is. Van het alledaagse tot het kosmische; van het familiale tot het universele.

De maan of planeten komen vaak voor. Deze kosmische krachten vind ik erg fascinerend en verhouden zich tot ons. De middeleeuwse beeldtaal gebruik ik graag vanwege zijn heldere vertaling van ingewikkelde zaken.