Kunst op kantoor

Jef Bosman

Van 20 september – 15 november hangt in de werkkamer van de wethouder van cultuur van de gemeente Haarlem Diane van Loenen het werk van Jef Bosman

“Mijn werkwijze omvat meerdere disciplines. Als je naar mijn werk kijkt, is er diversiteit in toepassing en uitvoering. Mijn werken zijn abstract met een neiging tot herkenbaarheid. In de vertaling naar esthetische expressie voelt ik me vrij om op avontuur te gaan. Voor de kamer van de wethouder Diane van Loenen koos ik voor mijn etsen. Etsen die ik heb vervaardigd op het atelier bij mijn goede vriend Kitikong in Chiang Mai waar ik bijna elk jaar 2 a 3 maanden te vinden ben. Het experiment en avontuur met Kitikong en zijn vrienden, allen grafici is een ideale plek om mijn etsen te maken. Sinds mijn langdurig verblijf in Thailand waar ik met Peter van Ginkel begin jaren negentig een kunstenaars project en papier fabriekje begon leerde ik Kitikong kennen wat leidde tot een vriendschap die tot op de dag van vandaag voortduurt.”

Jef Bosman

Titel: Let’s dance
Formaat: 50×50 cm
Techniek: ets

Titel: jump together
Formaat: 50×50
Techniek: ets

* Kunst op Kantoor is een estafette-expositie van één kunstwerk op een bijzondere plek in het stadhuis van Haarlem. In de fraaie werkkamer van de wethouder van Cultuur, hangt om de ongeveer zes weken een ander werk van een lid van De Vishal. Elke keer tijdens de wisseling van de kunstwerken ontvangt de wethouder de komende en de gaande kunstenaar, waarbij zij kennismaakt met de nieuwe en afscheid neemt van de ‘oude’ kunstenaar. Én er wordt informeel gesproken over de kunstwerken en het kunstklimaat in Haarlem.