Grote zaal

Het Witte Gordijn

Horror Vacui
Bang voor de leegte?
Maak zelf een expositie in de Vishal!

Halverwege De Vishal hangt een breed wit gordijn. In het midden staat een sokkel met daarop een boek met afbeeldingen van kunstwerken. Naast het boek staat een suppoost. Vijftig Vishal-leden stellen hun werk ter beschikking en wachten op jouw keuze. Kom langs en wees curator voor een dag.

Achter het witte gordijn staan alle kunstwerken van De Vishal-leden opgesteld. Je komt binnen en ziet alleen het boek met daarin de afbeeldingen van de kunstwerken. Je maakt een keuze, de suppoost haalt het werk op van achter het gordijn en plaatst dat, op jouw aanwijzingen in de Vishal. Aan het einde van de dag heeft zich een tentoonstelling gevormd, die door jou en andere bezoekers is samengesteld.

Een maand lang kunnen de bezoekers bepalen welk werk waar komt te hangen. Met als resultaat iedere dag een andere tentoonstelling.

Jaap van Luijn, psychiater (NP) en kunstminnaar, opent op zaterdag 11 augustus om 16.00 uur de expositie en zal een eerste keuze maken. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn! Het Witte Gordijn is een initiatief van Jolanda Prinsen.

Het Witte Gordijn is te bezoeken tot en met 9 september 2018.