Grote zaal

Geen plek die jou niet ziet

11 november t/m 10 december 2023

Opening: vrijdag 10 november om 17.00 uur

Geen plek die jou niet ziet is een tentoonstelling van Claus-Pierre Leinenbach, curator, met Maartje Korstanje, Anna Rudolf en Rutger van der Tas.

De titel komt uit een gedicht van Rilke en gaat over een beschadigd en incompleet kunstwerk; de tweeënhalf duizend jaar oude torso van Apollo, die straalt met zo’n kracht dat het lijkt alsof elke plek van dit beeld ‘je ziet en je geweten raakt: je moet je leven veranderen.’

De deelnemers werken alle vier met ongebruikelijke materiaalcombinaties: ijzer en gekleurde nylonpanty’s, houtskool en inkt, karton en garen, schilderijen en digitale prints. Hun autonome werelden zullen in de Vishal naar elkaar reiken om verbindingen te creëren.

In Geen plek die jou niet ziet staan vragen centraal over onze herkomst, over de relaties tussen mensen onderling en onze verhouding met de andere organismen op aarde.

Speciaal programma:
Vrijdag 24 november om 16.00 uur: rondgang met Rutger van der Tas. Met je eigen tablet of mobiele telefoon en een ter plekke te installeren Augmented Reality filter, leer je zijn werk kennen en ontdek je de onzichtbare lagen van de tentoonstelling.

afbeelding boven: Maartje Korstanje, Untitled, 2020