Grote zaal

Ensemble

De Vishal heeft Annette de Vries bij haar afscheid als voorzitter gevraagd een expositie samen te stellen. In 2018 bestaat De Vishal 25 jaar en daarom heeft Annette 25 Vishal-leden gevraagd deel te nemen. Een tentoonstelling in het kader van 25 jaar De Vishal met een persoonlijke kunstkeuze van Annette en gecureerd door Jef Bosman en Michèle Baudet. ‘Bien étonnés de se trouver Ensemble’. De titel verwijst tevens naar de vereniging De Vishal, waar steeds opnieuw met vereende krachten een keur aan boeiende tentoonstellingen wordt samengesteld, naast de vele andere activiteiten.

Met werk van Michèle Baudet, Arthur Kempenaar, Stefan Kasper, Jennifer Hoes, Kees Bierman, Piet Zwaanswijk, Helmuth van Galen, Simone de Groot, Alet Pilon, Caroline de Bruijn, Margreet Bouman, Jef Bosman, Erik de Bree, Margot Berkman, Marcella Kuiper, Corinne Bonsma, Claus-Pierre Leinenbach, Eric de Nie, Beth Namenwirth, Ronald Ruseler, Jaap Ploos van Amstel, Ellen de Vries, Jan Verburg, Rutger van der Tas en Corrie Swaak.
Curatoren: Vishal-lid Jef Bosman, Michèle Baudet en Annette de Vries

Ensemble is in de Vishal te zien van 2 juni tot en met 1 juli 2018.

Impressie Ensemble:

 

Tijdens de tentoonstelling Ensemble vindt een viertal activiteiten plaats:

VRIJDAG 8 JUNI Avond van Verhalen in de Vishal
In het kader van het 25-jarig bestaan van de kunstenaarsvereniging De Vishal wordt tijdens de expositie Ensemble in de Vishal een Avond van Verhalen gehouden. Roni Klinkhamer, Jan Jacobs Mulder, Michèle Baudet, Rutger van der Tas en Nuel Gieles dragen voor uit eigen werk. Verder zal uit het werk van Roos van Sen en Hans Clavin worden voorgedragen. Introducées zijn van harte welkom. Inloop vanaf 19.00 uur. De voordrachten beginnen om 19.30 uur. Toegang is gratis. In verband met de aard van de expositie is er een maximum aan het aantal toehoorders, dus kom op tijd!

DONDERDAG 14 JUNI Lezing door Margreet Bouman in de Vishal
In het kader van het 25-jarig bestaan van de kunstenaarsvereniging De Vishal houdt Margreet Bouman een lezing over beeldende kunst met de titel ‘Over het raadsel Stijl en kunst als doorgeefluik’. U bent van harte welkom deze lezing in de Vishal bij te wonen. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang lezing om 20.00 uur. Toegang is gratis. In verband met de aard van de expositie is er een maximum aan het aantal toehoorders, dus kom op tijd!

ZONDAG 24 JUNI Visfest
Visfest is een minifestival in de Vishal voor grensoverschrijdende muziek, georganiseerd door Arthur Kempenaar en Peter Stufkens in samenwerking met Wim Bekker (Blowpipe, Minnypops). Dit keer zal optreden Gerri Jager, drums and Electronics. Aanvang om 16.00 uur. Vrij entree van de Vishal, bijdrage naar eigen inzicht.

MAANDAG 25 JUNI Zangworkshop door Janine Pas: openbaar
In het kader van het 25-jarig bestaan van de kunstenaarsvereniging De Vishal houdt zangdocente Janine Pas een workshop in de Vishal, die ook geschikt is voor ongeoefende zangers. Gezamenlijk studeert zij met u enkele liederen in en de avond eindigt met een galmend koor. Zelden zult u op een mooiere locatie uw stem geoefend hebben. U zult genieten van de prachtige akoestiek van de Vishal en de professionele begeleiding van Janine.
Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang workshop 20.00 uur. Deelname kost € 10. In verband met de aard van de expositie is er een maximum aan het aantal deelnemers, dus kom op tijd!