Castellvm Aqvae

Jan Verburg

12, 13 & 19, 20 september 2020

Jan Verburg toont in Castellvm Aqvae schilderijen en beelden.

Gelukkig weer een bijzondere expositie van een Haarlemse kunstenaar. Met enige beperkingen maar dat heeft geen invloed op de getoonde werken. Geen formele opening deze keer, een informele openstelling op zaterdagochtend 12 september.

Vanaf 11.00 uur bent u welkom maar wij hopen uiteraard dat u ook op wat minder gebruikelijke tijden de expositie komt bezoeken. Zaterdagmiddag bv of zondagochtend, om wat spreiding in het bezoek te krijgen. Het tweede weekeinde is vaak ook wat rustiger. Behalve uiteraard de expositieruimte is ook de grote tuin vrij toegankelijk. Om ongehaast te verpozen.

Jan Verburg in Castellvm Aqvae
Ruim dertig jaar geleden kocht ik een groot werk van de Haarlemse beeldend kunstenaar Jan Verburg en mijn waardering voor zijn werk is daarna steeds blijven bestaan. Dus hoog tijd voor deze tentoonstelling.

Zijn werk heeft een duidelijke, eigen signatuur maar er vallen door de keuze van onderwerp, methode en techniek verschillende periodes te onderscheiden. Het stilleven in de breedste zin van het woord is altijd zijn ‘leitmotiv’ geweest en het uitgangspunt om tot tekeningen, etsen en schilderijen te komen. Alice Brasser en ik hebben in het atelier werken uit de periode 1985-1990 gekozen om tot een helder en evenwichtig overzicht te komen.

Hoewel Jan Verburg voornamelijk bekend is om zijn tweedimensionale werk heeft hij in zijn meer dan 55-jarige carrière altijd de behoefte gevoeld om ook beelden te maken. Daarvan tonen we er een aantal die hij tussen 2000 en 2010 maakte.

Harry Swaak

 

Hoge Duin en Daalseweg 21 b | 2061 AE Bloemendaal | 06 53 711 015
www.castellvmaqvae.nl

 

foto:  United Photos/Paul Vreeker