Kunst op kantoor

Beth Namenwirth

Vanaf 19 april tot 31 mei
hangt in de werkkamer van de wethouder van cultuur van de gemeente Haarlem Diane van Loenen het werk van Beth Namenwirth.

‘Voor Kunst op kantoor heb ik 2 schilderijen uitgekozen uit een serie waarbij ik me heb laten inspireren door kunstenaars die ik bewonder en waardeer.
Het eerste schilderij is geïnspireerd op René Magritte. Zijn naïeve, ronde schilderstijl spreekt me aan, alsook de vreemde, grappige ideeën. In mijn schilderij heb ik geprobeerd te schilderen in zijn stijl en een idee te verzinnen zoals hij dat doet. Zelfs de titel heb ik in zijn stijl geschreven: Le corps compliqué. Het onderwerp sluit aan bij de thema’s in mijn eigen kunst: vrouwen die worstelen met hun lichaam en lichaamsbeeld.
Voor het tweede schilderij heb ik me laten inspireren door Balthus (Balthazar Klossowski). Het is een persoonlijke interpretatie van zijn beroemde schilderij: Les beaux temps. Ook dit werk raakt aan thema’s die het onderwerp zijn van mijn kunst, preoccupatie van een vrouw met haar uiterlijk en meer onderwerpen die horen bij de wereld van een opgroeiend meisje.’

Le corps compliqué, 40x35cm, 2022

Le corps compliqué, 40x35cm, 2022