Grote zaal

ArtWear

8 augustus – 6 september 2020

Van 8 augustus tot en met 6 september is de tentoonstelling ArtWear Contemporary Jewelry te zien in de Vishal. 24 Nederlandse hedendaagse sieraadontwerpers tonen hun werk. Een grootse tentoonstelling met een inspirerend overzicht van het moderne sieraad. Het is ruim 30 jaar geleden dat de reizende sieradententoonstelling ‘IMAGES’ de Vishal aandeed met een gevarieerde selectie van het moderne sieraad van dàt moment. Hoog tijd dus voor een vergelijkbare hedendaagse sieraadexpositie anno 2020: ArtWear.

Sylvia Blickman en Margriet Blom, de curatoren van de tentoonstelling hebben samen met het Haarlems Sieraad Collectief de expositie tot stand gebracht. Ze tonen werk van hedendaagse sieraadontwerpers (m/v), divers materiaalgebruik, conceptueel en ambachtelijk werk, kortom toonaangevend kunst. Het auteurssieraad heeft altijd een bijzondere plek ingenomen binnen de beeldende kunst. “Het moderne sieraad is de meest directe en individuele uitingsvorm binnen het veld van de hedendaagse kunst. Dit kunstwerk wordt op het lichaam gedragen en naar de beschouwer toegebracht. Het gaat een dialoog aan met de beschouwer, drager en indirect met de maker.”, aldus Blickman en Blom.

De kunstenaars laten een gevarieerd beeld zien van de actuele ontwikkelingen op modern sieraadgebied. De inrichting van de tentoonstelling krijgt een onconventionele, museale uitstraling waarbij de ruimte van de Vishal optimaal gebruikt wordt.

Deelnemende kunstenaars: Hilde Foks, Annemiek Steenhuis, Sylvia Blickman, Carla Nuis, Jennifer Hoes, Brigit Daamen, Floor Max, Ted Noten, Ela Bauer, Judith Bloedjes, Dinie Besems, Katja Prins, Paul Derrez, Ruudt Peters, Nhat-vu Dang, Koen Jacobs, Felieke van der Leest, Beppe Kessler, Birgit Laken, Margherita Chinchio, Andrea Wagner, Chequita Nahar, Arianne van der Gaag en Lucy Sarneel.