Grote zaal

Kunstveiling Bart Spoorenberg

Op zondag 28 november om 14.00 uur vindt in de Vishal aan de Grote Markt 20 in Haarlem een veiling plaats van kunstwerken uit de nalatenschap van Bart Spoorenberg. Willem de Winter, bekend als deskundige van het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch, zal optreden als veilingmeester.

Voorafgaand aan de veiling zijn er op 25, 26 en 27 november, tijdens de zogenoemde kijkdagen, 150 kunstwerken uit de collectie van Bart Spoorenberg te bezichtigen. De Vishal is tijdens deze kijkdagen open op de reguliere tijden van 11.00 uur tot 17.00 uur. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan kunstenaarsvereniging De Vishal.

BEKIJK HIER ALVAST DE KAVELLIJST!

Bart Spoorenberg
Als gepassioneerd liefhebber van Nederlandse hedendaagse kunst verzamelde Bart Spoorenberg kunst van kunstenaars uit Haarlem en omstreken. Uit zijn nalatenschap is een deel van de stukken bij de collectie van het Teylers Museum ondergebracht. Een ander deel is geveild waarvan de opbrengst ten goede gekomen is aan zijn geliefde Teylers Museum. De Vishal veilt nu het laatste deel volgens de wens van Spoorenberg.

Veilingmeester Willem de Winter is eigenaar van kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co in Haarlem, en is bij het grote publiek vooral bekend als deskundige in het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch. Al op jeugdige leeftijd kwam De Winter bij Sotheby’s te werken waar hij werd opgeleid tot taxateur van beeldende kunst uit de 19e en 20e eeuw, zijn huidige expertise. Op zondag 28 november treedt hij in de Vishal op als veilingmeester.

Tijdens de kijkdagen en de veiling wordt bij binnenkomst gecontroleerd op het coronabewijs en is het dragen van een mondkapje verplicht. Tijdens de veiling zijn er zitplaatsen op 1,5 meter afstand van elkaar.