Kunst op kantoor

Suzanne de Wit

Kunst op Kantoor is een estafette-expositie van één kunstwerk op een bijzondere plek in het stadhuis van Haarlem. In de fraaie werkkamer van Marie-Thérèse van der Meijs, wethouder van Cultuur, hangt om de zes weken een ander werk van een lid van De Vishal. Elke keer tijdens de wisseling van de kunstwerken ontvangt Meijs de komende en de gaande kunstenaar, waarbij zij kennismaakt met de nieuwe en afscheid neemt van de ‘oude’ kunstenaar. Én er wordt informeel gesproken over de kunstwerken en het kunstklimaat in Haarlem.

Van 1 oktober tot en met 5 november 2021 is in de kamer van de wethouder de serie ’the Earth is the Limit’ (afdruk digitale beeldbewerking op dibond 84×84 cm, 2019) te zien van Suzanne de Wit.

De toenemende milieuvervuiling heeft het evenwicht van het klimaat verstoord en ernstige problemen met het waterpeil veroorzaakt. Om aan een pessimistisch toekomstbeeld te ontsnappen door ’de fantasie vrij te laten waaien’ kwam ik tot de verbeelding van dit ‘positieve idee’:

Vliegtuigen zijn mooi en handig. Helaas vervuilen ze de lucht en de grond en maken mensen dol van de herrie. In Nederland zijn te weinig woningen. Van overtollige, vervuilende vliegtuigen kan men onder andere drijvende, duurzame woningen maken.

Als beeldend kunstenaar verbeeld ik maatschappelijke vraagstellingen die mij bezighouden in verschillende technieken en materialen. Ze zijn doorgaans een goede aanleiding om over de maatschappelijke inhoud ervan te praten en te discussiëren. Zeer waardevol!

www.suzannedewit.nl

 

 

Bekijk hier het overzicht van eerdere Kunst op Kantoor-tentoonstellingen.