Kunst op kantoor

Jules Kockelkoren

Kunst op Kantoor is een estafette-expositie van één kunstwerk op een bijzondere plek in het stadhuis van Haarlem. In de fraaie werkkamer van Marie-Thérèse van der Meijs, wethouder van Cultuur, hangt om de zes weken een ander werk van een lid van De Vishal. Elke keer tijdens de wisseling van de kunstwerken ontvangt Meijs de komende en de gaande kunstenaar, waarbij zij kennismaakt met de nieuwe en afscheid neemt van de ‘oude’ kunstenaar. Én er wordt informeel gesproken over de kunstwerken en het kunstklimaat in Haarlem.

Van 10 december 2021 t/m 28 januari 2022 is in de kamer van de wethouder werk te zien van Jules Kockelkoren.

De koepelgevangenis is een beeldbepalend gebouw voor de Haarlemse skyline.
De gevangenis van architect W.C. Metzelaar uit 1899 werd gesloten in 2016. Daarna was ze tijdelijk in gebruik als opvangcentrum voor Syrische vluchtelingen.
Het gebouw zal na een ingrijpende verbouwing in gebruik worden genomen als locatie voor academisch onderwijs. Er worden nieuwe ringvormige vloervelden gerealiseerd voor onderwijslokalen en werkplekken voor ondernemers. Verder komt er in de kelder een bioscoop en rondom het gebouw studentenwoningen en sociale huurwoningen. Door de verbouwing van de koepelgevangenis zal het karakter van het gebouw sterk veranderen.
Om de sfeer van voor de verbouwing vast te leggen maakte Jules Kockelkoren een serie schilderijen van de leegstaande gevangeniscellen in de vier gestapelde cellenringen en van de koepel van de gevangenis in het Haarlemse stadsbeeld.

juleskockelkoren.nl