Op locatie

Kunst op kantoor: Florence Marceau-Lafleur

Kunst op Kantoor is een estafette-expositie van één kunstwerk op een bijzondere plek in het stadhuis van Haarlem. In de fraaie werkkamer van Marie-Thérèse van der Meijs, wethouder van Cultuur, hangt om de zes weken een ander werk van een lid van De Vishal. Elke keer tijdens de wisseling van de kunstwerken ontvangt Meijs de komende en de gaande kunstenaar, waarbij zij kennismaakt met de nieuwe en afscheid neemt van de ‘oude’ kunstenaar. Én er wordt informeel gesproken over de kunstwerken en het kunstklimaat in Haarlem.

Van 29 mei tot en met 21 augustus 2020 is in de kamer van de wethouder het werk ‘Retrospective Self-portrait: Bodily Surface at Three Year Old’ te zien van Florence Marceau-Lafleur.

In het werk van Florence Marceau-Lafleur komen het lichaam en de omgeving samen in één enkele vorm. Ze maakt deze beelden op grote vellen papier, die telkens dezelfde afmeting hebben als de totale oppervlakte van haar huid. Voordat ze met een werk begint, berekent ze deze oppervlakte, die kan worden afgeleid uit haar lengte en gewicht. Dit formaat is verbonden aan de menselijke maat, maar omdat deze wordt uitgevouwen, roept het iets veel groters op. Omdat de ruimte hier beperkt is, moest zij de formaat voor dit project aanpassen. Dit werk geeft haar lichamsoppervlakte weer als drie-jarige.

Titel: ‘Retrospective Self-portrait: Bodily Surface at Three Year Old’
Jaartal: 2020
Materiaal: gemengde technieken op papier
Maat: ca. 119,4 x 53,4 cm

florencemarceaulafleur.com

Bekijk hier het overzicht van eerdere Kunst op Kantoor-tentoonstellingen.