Op locatie

Kunst op kantoor: Annesas Appel

Kunst op Kantoor is een estafette-expositie van één kunstwerk op een bijzondere plek in het stadhuis van Haarlem. In de fraaie werkkamer van Marie-Thérèse van der Meijs, wethouder van Cultuur, hangt om de zes weken een ander werk van een lid van De Vishal. Elke keer tijdens de wisseling van de kunstwerken ontvangt Meijs de komende en de gaande kunstenaar, waarbij zij kennismaakt met de nieuwe en afscheid neemt van de ‘oude’ kunstenaar. Én er wordt informeel gesproken over de kunstwerken en het kunstklimaat in Haarlem.

Van 28 februari tot en met 17 april 2020 is in de kamer van de wethouder het werk ‘view on the worldmap grid’ (57x107cm) te zien van Annesas Appel.

‘View on the worldmap grid’ is een reeks werken waarin Annesas Appel terugkeert naar een van haar belangrijkste bronnen van interesse: de menselijke projecties van kennis in kaarten. In dit project: de politieke wereldkaart.

Voorafgaande kaartgerichte projecten waren Atlas in Lines (2007) en Border Frequencies (2012).

Dit project Appel heeft haar blik op kaarten uitgebreid in representaties en classificaties. Appel extraheert, scheidt, elimineert, meet, voegt toe en interpreteert projecties van de wereldkaart, die eindigen in visuele werken van een ander soort en in verschillende media.

View on the worldmap grid

12 piezoprints op Hahnemühle fotodoek ultraglad 305 gram. Formaat: 57 x 107 cm. Editie: Elke print heeft een andere kleurencombinatie op basis van de serie Grid-wandtapijten. De 12 afdrukken zijn afzonderlijk verkrijgbaar, elk in een editie van 5 + 1AP.

www.annesasappel.com

 

Bekijk hier het overzicht van eerdere Kunst op Kantoor-tentoonstellingen.