Kunst op kantoor

Kunst op kantoor: Jeannette de Bruin

Tot 8 juli  Jeannette de Bruin | Kunst op Kantoor. Een estafette-expositie van één kunstwerk op een bijzondere plek in het stadhuis van Haarlem.
In de fraaie werkkamer van Marie-Thérèse van der Meijs, wethouder van Cultuur, hangt om de zes weken een ander werk van een lid van De Vishal. Elke keer tijdens de wisseling van de kunstwerken ontvangt Meijs de komende en de gaande kunstenaar, waarbij zij kennismaakt met de nieuwe en afscheid neemt van de ‘oude’ kunstenaar. Én er wordt informeel gesproken over de kunstwerken en het kunstklimaat in Haarlem.

Dwaalwegen 21, aquarel op doek

Intimiteit is de rode draad in mijn werk in de breedste zin van het woord. Zowel fysiek, emotioneel of spiritueel. Om een stukje intimiteit prijs te geven zoek ik overeenkomsten en tegenstellingen tussen kracht en kwetsbaarheid.

Nooit eerder ben ik mij zo bewust geweest van mijn omgeving als de afgelopen 2,5 jaar.
Door het waarderen van de mogelijkheid om ondanks de lockdown toch naar buiten te kunnen, te wandelen, de omgeving te verkennen, de vertrouwelijkheid van mijn eigen tuintje te ervaren en daar allemaal zo veel waardering en dankbaarheid uit te halen was voor mij een volkomen nieuwe ontdekking. Al wandelend verwonderde ik me over alles wat groeit en bloeit. Alle tinten groen, de verschillende grassen, de opgetogen Papavers, de felroze Lychnis, de aangevreten Rudbeckia, het verval en nog veel meer.
Wat een rijkdom om mij daarin te mogen bewegen, te koesteren en de sfeer van troost, rust en tederheid te ervaren.
Mijn binnenwereld richtte zich zowel letterlijk als figuurlijk naar buiten en via die natuur leverde dat een bijzondere intimiteit en verbondenheid op die ik nu in mijn werk heb kunnen verbeelden.

Jeannette de Bruin