Grote zaal

Zonder Commentaar

2 – 28 juni 2020
Let op: aangepaste openingstijden van 13-16 uur

De titel van deze expositie legt de nadruk op de sterke oeuvres van de deelnemende kunstenaars. Hun werk is figuratief en representeert vijf persoonlijke werkelijkheden. Mens en omgeving staan centraal.

Deelnemende kunstenaars: Koen Ebeling Koning, Philipp Kremer, Josje Peters en Judith Krebbekx (schilderijen), Arturo Kameya (ruimtelijke installatie)

Koen Ebeling Koning schildert meestal op groot formaat. Mensen, bloemen, vogels en voetbal zijn voor hem vertrouwde onderwerpen. Kleur en handschrift zijn belangrijk.
Bij Josje Peters zijn het lichamen die oplossen in de ruimte, zonder duidelijke identiteit. De figuren staan los van elkaar en toch ontstaat er een onderlinge relatie.
De schilderijen van Philipp Kremer zijn expliciet­­ conflict beladen. Niet alleen in het onderwerp, maar ook op formeel niveau. In die samenhang ontstaat spanning.
De monumentale, tekenachtige schilderijen van Judith Krebbekx tonen beelden van hedendaagse wereldthema’s, oeroude volkslegenden, sprookjes en politiek. De werken gaan over liefde, lust, wraak, begeerte, zonde.
Arturo Kameya toont een ruimtelijke installatie die gebaseerd is op verhalen die hij kent uit zijn jeugd in Lima, Peru.

Curator: Margreet Bouman

   

Tijdens deze tentoonstelling is in de Vishal ook de film te zien van alle Vishal Virtueel-tentoonstellingen, die van 3 april tot en met 1 juni 2020 online te zien zijn geweest: