Kunst op kantoor

André Evers

Van 15 november 2023 – 10 januari 2024 hangt in de werkkamer van de wethouder van cultuur van de gemeente Haarlem Diane van Loenen het werk van André Evers.

In Le Jardin Perdu, de eerste postacademische collectie van kunstenaar en ontwerper André Evers bundelt hij beelden en verhalen. Lange tijd dacht hij dat het oorlogstrauma van zijn familie behoorde tot de mensen die de oorlog zelf hadden meegemaakt. Tijdens zijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag werd hij geconfronteerd met de opvoedkundige en epigenetische gevolgen als tweede en derde generatie

Kunst op Kantoor
Kunst op Kantoor is een estafette-expositie van twee kunstwerken op een bijzondere plek in het stadhuis van Haarlem. In de fraaie werkkamer van de wethouder van Cultuur, hangen om de ongeveer zes weken andere werken van een lid van De Vishal. Elke keer tijdens de wisseling van de kunstwerken ontvangt de wethouder de komende en de gaande kunstenaar, waarbij zij kennismaakt met de nieuwe en afscheid neemt van de ‘oude’ kunstenaar. Én er wordt informeel gesproken over de kunstwerken en het kunstklimaat in Haarlem.

 

Foto boven pagina:
Titel: cochleara VI
Serie: Le Jardin Perdu
Jaar: 2019
Formaat: 360 x 360 mm
Techniek: scan

foto onderstaand:
Titel: zizania I
Serie: Le Jardin Perdu
Jaar: 2020
Formaat: 1000 x 1000 mm
Techniek: scan