Zaterdag 14 maart finissage dichtbij

Op zaterdag 14 maart tussen 15.00 en 17.00 uur vindt de finissage plaats van de tentoonstelling dichtbij. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst wordt om 15.15 uur de publicatie dichtbij gepresenteerd.

Gedurende de voorbereidingstijd en tijdens de tentoonstellingsperiode hebben alle kunstenaars van dichtbij aan een boekje gewerkt. Het concept van de tentoonstelling is gebaseerd op interactie en ingrijpen. De publicatie die we gemaakt hebben is een neerslag van deze bijzondere wisselwerking tussen de kunstwerken.

De speciale uitgave dichtbij bestaat uit een doosje met zes afzonderlijke boekjes van de kunstenaars en een zevende boekje met een beeldverslag van de tentoonstelling. Daarnaast zit in de doos ook een plattegrondtekening met alle werken van dichtbij.

Kunstenaars: pietsjanke fokkema, Frank Halmans, Annemarie Nibbering, Theo Schepens, Hilke Walraven en Ton Zwerver
Curatoren: Annemarie Nibbering en pietsjanke fokkema

Het project dichtbij (tentoonstelling en publicatie) is mogelijk gemaakt door De Vishal en de Gemeente Haarlem.

2 maart 2021

Maria Vashchuk bij Galerie Kruis-weg68

Van 6 maart tot 10 april is het werk van Maria Vashchuk te zien bij Galerie Kruis-Weg68 aan de Kruisweg 68. De Woonkamer Van november 2020 tot en met januari 2021 werkte Maria in Duitsland, waar ze een kunstresidentie deed in het LIA-programma (Spinnerei, Leipzig). In deze periode tekende en schilderde ze het atelier waar […]
20 februari 2021

Renée Borgonjen in de Haarlemse Stadsglossy

De nieuwe editie van de Haarlemse Stadsglossy is verschenen. In dit nummer komt Renée Borgonjen, sinds 1 januari artistiek coördinator van De Vishal, aan het woord over haar nieuwe uitdaging en ambities. Je leest het interview hier:
17 februari 2021

VIS~LOG #2

In de Vishal vinden we het belangrijk dat de grens tussen binnen en buiten fluïde is. Er is nauwelijks sprake van een drempel. Je loopt zo naar binnen vanaf de Grote Markt en je hoeft ook geen toegang te betalen. Daarom voelt het misschien wel extra navrant dat alles nu op slot is. Maar natuurlijk […]