Veiling in de Vishal: kunstwerken uit collectie van Bart Spoorenberg

Op zondag 28 november om 14.00 uur vindt in de Vishal aan de Grote Markt 20 in Haarlem een veiling plaats van kunstwerken uit de nalatenschap van Bart Spoorenberg. Willem de Winter, bekend als deskundige van het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch, zal optreden als veilingmeester.

Voorafgaand aan de veiling zijn er op 25, 26 en 27 november, tijdens de zogenoemde kijkdagen, 150 kunstwerken uit de collectie van Bart Spoorenberg te bezichtigen. De Vishal is tijdens deze kijkdagen open op de reguliere tijden van 11.00 uur tot 17.00 uur. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan kunstenaarsvereniging De Vishal.

Bart Spoorenberg
Als gepassioneerd liefhebber van Nederlandse hedendaagse kunst verzamelde Bart Spoorenberg kunst van kunstenaars uit Haarlem en omstreken. Uit zijn nalatenschap is een deel van de stukken bij de collectie van het Teylers Museum ondergebracht. Een ander deel is geveild waarvan de opbrengst ten goede gekomen is aan zijn geliefde Teylers Museum. De Vishal veilt nu het laatste deel volgens de wens van Spoorenberg.

Veilingmeester Willem de Winter is eigenaar van kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co in Haarlem, en is bij het grote publiek vooral bekend als deskundige in het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch. Al op jeugdige leeftijd kwam De Winter bij Sotheby’s te werken waar hij werd opgeleid tot taxateur van beeldende kunst uit de 19e en 20e eeuw, zijn huidige expertise. Op zondag 28 november treedt hij in de Vishal op als veilingmeester.

Tijdens de kijkdagen en de veiling wordt bij binnenkomst gecontroleerd op het coronabewijs en is het dragen van een mondkapje verplicht. Tijdens de veiling zijn er zitplaatsen op 1,5 meter afstand van elkaar.

Foto Bart Spoorenberg: Marjolein Blaauwbroek

15 november 2021

Even voorstellen: Cécile Siereveld

De nieuwe zakelijk coördinator / officemanager van De Vishal Na een intensieve sollicitatieprocedure met enkele goede kandidaten, heeft het bestuur een nieuwe medewerker aangesteld als opvolger van Wendy en Meta: Cécile Siereveld. Cécile is een ervaren officemanager. Zij werkte bij zowel profit- als non-profitorganisaties. Haar kernwaarden zijn betrokkenheid, flexibiliteit en verbindingskracht. Verder heeft ze een […]
5 november 2021

Uitnodiging tot gesprek: wat kan hedendaagse kunst betekenen voor publiek? 

Lezing door Hans Bossmann n.a.v. zijn boek United Objects Antwerpen Met zijn werk verwondert Hans Bossmann zijn publiek én zet hij mensen aan tot een meer onafhankelijk, persoonlijk, creatief gedrag. Met gebruik van participatie en informele educatie betrekt hij het publiek in zijn werk. Het publiek kan bijvoorbeeld als mede-maker, vrijwilliger of host verschillende rollen aannemen […]
27 oktober 2021

Vishal-leden gaan 3D in Osnabrück!

De vereniging Dreidimensional e.V. organiseert van 6 november tot 31 december 2021 een groepstentoonstelling, genaamd Dreidimensional 21. De tentoonstelling vindt plaats  in de skulptur-galerie in Osnabrück, Bierstraße 2, www.skulptur-galerie.de. De tentoonstelling wil bezoekers een kijkje bieden in de driedimensionale kunstscene van Osnabrück en die van de zusterstad Haarlem. Maar liefst 6 Vishal-leden doen mee in deze tentoonstelling: […]