Uurtje Klassiek in de Vishal!

Ook deze zomer geeft De Vishal vier keer ruimte aan het Uurtje Klassiek: op 2 en 30 juni en 14 en 28 juli 2019. Het openingsconcert op zondagmiddag 2 juni a.s. van 16:00 tot 17:00 uur belooft een ware belevenis te worden. Deze middag treedt een nieuw, super jong Nederlands strijkkwartet op, het VIRIDE Kwartet. Zij spelen werken van Mendelssohn, Haydn, Dvorák en Piazzolla.

Programma 2 juni

J. Haydn (1732–1809)
– Strijkkwartet opus76, no. 4 in Bes
1. Allegro con spirito
2. Adagio
3. Menuet
4. Finale

– F. Mendelssohn (1809 -1847) – UIT Strijkkwartet opus 13, no. 2
1. Adagio e allegro vivace A. Dvorák (1841-1904)A. Piazzolla
2. Andante non lento
3. Intermezzo e allegretto con moto

– UIT Terzetto in C opus 74
1. Introduzione. Allegro ma non tropo
2. Scherzo. Vivace-Trio. Poco meno mosso

– Oblivion

Het VIRIDE Kwartet is in april 2017 gevormd door (op foto v.l.n.r): Salomé Bonnema (viool), Jurre Koopmans (cello), Sedna Heitzman (altviool) en Iris Kengen (viool).

Momenteel zijn zij alle vier leerling van de school voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze krijgen les van leden van het Matangi Kwartet, en hebben masterclasses gehad van Lucia Swarts, Peter Bunt, Ilona Sie Dhian Ho en leden van het Dudok Kwartet. In 2018 won het VIRIDE Kwartet een 2e prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

Salomé Bonnema (2001) is op haar vijfde begonnen met vioolspelen. In 2010 werd zij toegelaten tot de school voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2016 heeft zij vioolles bij Vera Beths.
Ze deed met succes mee aan diverse concoursen.
Jurre Koopmans (2002) begon op zijn vijfde met cellospelen bij Wiesje van Eersel. Sinds zijn negende zit hij op de school voor Jong Talent in Den Haag, waar hij les krijgt van Lucia Swarts. Hij heeft succesvol deelgenomen aan diverse concoursen.

Sedna Heitzman (2000) is begonnen met vioolspelen toen ze zes was op de muziekschool van Alphen aan de Rijn. Op haar elfde kreeg ze les van Elinoor van Duijne Strobosch, waarna ze in 2012 is aangenomen op de school voor Jong Talent in Dan Haag. Daar kreeg ze les van Koosje van Haeringen, nu heeft zij les van Ilona Sie Dhian Ho.
Zij speelt viool en altviool.

Iris Kengen (2000) was zes jaar toen zij begon met vioolspelen bij Rufus Maas in Boxmeer. Vanaf 2012 kreeg zij les van Koosje van Haeringen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2017 heeft zij les van Peter Brunt. Zij nam deel aan masterclasses en met succes aan diverse concoursen.

TOEGANG VRIJ, MET DEURCOLLECTE

11 juni 2019

Ronald van der Meijs en Marcella Kuiper bij Art Tour Texel 2019

SEA Presenteert ART TOUR TEXEL 2019 SEA Staat voor ‘Science Encounters Art’ oftewel ‘wetenschap ontmoet kunst’. SEA brengt een ode aan de zee door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren. SEA heeft kunstenaars uit verschillende disciplines gekoppeld aan wetenschappers van het NIOZ (Koninklijk Nederlandse Instituut voor Onderzoek der Zee). Dit heeft geleidt tot de […]
28 mei 2019

Beeldengalerij langs de Dreef

Tot en met mei 2020 siert een heuse ‘beeldengalerij’ de Dreef en het begin van de Haarlemmerhout. Negen Nederlandse kunstenaars hebben een sculptuur gemaakt met als thema ‘recycling of het circulaire denken’. Leerlingen van het Coornhert Lyceum maakten een beeld dat tussen de beelden van professionele kunstenaars staat. In totaal dus tien beelden, waaronder van de Vishal-leden […]
28 mei 2019

Galerie Kruis-weg68 presenteert: Erik de Bree

Na 8 jaar is het werk van Erik de Bree weer te zien in Haarlem. Tijd voor een hernieuwde kennismaking. Bij het het ontstaansproces van zijn werken draait het net zoveel over afbreken als over opbouwen. In al zijn series, waarvan bij sommigen behang het hoofdbestanddeel is en bij anderen acrylverf, ontstaat het uiteindelijke beeld altijd door […]