The importance of wandering door Luuk Wilmering

Van 18 januari tot en met 22 februari 2020 is in Kunstruimte Galerie Block C de tentoonstelling ‘The importante of wandering’ van Luuk Wilmering te zien. Een tentoonstelling met panoramische collages, unieke kunstenaarsboeken, diorama’s, schilderijen en objecten.

Op zaterdag 18 januari om 16.00 uur is de opening in aanwezigheid van de kunstenaar. Je bent van harte uitgenodigd.

Bij de tentoonstelling worden twee nieuwe kunstenaarsboeken gepresenteerd:

– This book is a fraud!  (oplage: 50 )
–  The importance of wandering   (oplage: 15 )

In 2017 is Wilmering gestart met het project The importance of wandering.  In dit project  verkent hij de grenzen tussen ‘dwalen’ en ‘verdwalen’. Een ‘niemandsland’ waarin je je eigen opvattingen kunt heroverwegen en nieuwe inzichten kunt opdoen. The  importance  of  wandering   is een fictieve reis  waarin er een spel wordt gespeeld met fantasie versus realiteit,  met hoop en  troost versus pragmatisme.  Het is een reis zonder doel of bestemming.

Meer info:  http://www.luukwilmering.nl/Luuk_Wilmering/In_the_mountains.html

Kunstruimte Galerie Block C, Westerhavenstraat 14a, Groningen

29 april 2020

In memoriam: Joke Aelberts (1932-2020)

Op 20 april jl. is Vishal-lid Joke Aelberts op 88-jarige leeftijd overleden. Ze is afgelopen vrijdag in stilte gecremeerd. Joke Aelberts (Eindhoven, 1932) groeide op in Groningen waar zij aan de Academie Minerva studeerde. Later volgde zij ook een opleiding aan de Rietveld Academie Amsterdam, toen nog een opleiding tot kunstnijverheid. Joke heeft zich haar in […]
18 maart 2020

In memoriam: Erik van Spronsen (1948-2020)

Op 13 maart jl. is beeldhouwer Erik van Spronsen op 72-jarige leeftijd overleden. Hij was vanaf het begin lid van onze vereniging, maakte in de jaren 90 deel uit van het bestuur en was tevens lange tijd coördinator. Erik volgde zijn opleiding van 1967 tot 1972 aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. […]
13 maart 2020

De Vishal gesloten tot 1 juni

Vanwege de gisteren aangekondigde verscherpte RIVM maatregelen rond het Covid 19-virus blijft de Vishal tot 1 juni geheel gesloten. De tentoonstelling Zonder Commentaar, die van 25 april tot en met 24 mei zou plaatsvinden, komt hiermee te vervallen.