The Full Spectrum of Noise – Federico Murgia

Lichten en frequenties die proberen hun symbolisme tot een minimum terug te brengen, dat staat centraal in de tentoonstelling The Full Spectrum of Noise. Met behulp van verschillende media bouwt kunstenaar Federico Murgia (1989) in de tentoonstellingsruimte van 37PK een omgeving rondom een ervaring van illusionaire ruimte en tijd; een bevraging van de automatisering van menselijke productie en de werkelijkheid van een beleving.

Artistieke praktijken delen in hun uitkomsten bijna allemaal eenzelfde centraal concept. Werk dat handmatig gemaakt is toont doorgaans als mechanisch geproduceerd, of in ieder geval ‘computer gegenereerd’, terwijl elektronisch en mechanisch werk er vaak ‘levend’ uitziet en geassocieerd wordt met natuurlijke elementen of
verschijnselen. Door met deze fysieke kenmerken te spelen wil Murgia een surrealistische ervaring creëren en tegelijk de architectonische omgeving omarmen: een interactie tussen tijd en ruimte, illusie en werkelijkheid.

Minimalisme en reductie vormen de rode draad. Murgia brengt het tekenen terug tot zijn basale minimum en verbindt zijn tekeningen met de lijnen in de ruimte in een poging de architectonische dimensies te onderstrepen. En ook het licht wordt teruggebracht tot zijn minimale ingrediënten: rood, groen en blauw. De transformatie in – en uit – het witte licht resulteert in ruimtelijke gewaarwordingen die de kracht van perceptie duidelijk maken.

The Full Spectrum of Noise is het resultaat van een werkperiode van Federico Murgia in het gastatelier VOL22 van kunstplatform 37PK.

De tentoonstelling is te zien t/m 7 april.
37PK, Groot Heiligland 37, Haarlem

8 oktober 2019

Dik Box in de Stadskunstkamer

SECRET LANDING Voor de Stadskunstkamer heeft Dik Box een ruimtelijke werk gecreëerd, een mysterieus object dat ogenschijnlijk uit kleine onafhankelijke onderdeeltjes bestaat. ‘Geland’ op de door hem gevonden achteloos weggegooide waterflesjes. Het ondefinieerbare object kan gezien worden als een verloren onderdeel van een veel groter ruimtelijk iets, dat ‘toevallig’ in de Stadskunstkamer terecht is gekomen. […]
17 september 2019

In Memoriam: Jan Jacobs Mulder (1940-2019)

In de nacht van vrijdag 13 september overleed Jan Jacobs Mulder. Van 1997 tot 2005 was hij bestuurslid van De Vishal. Hij heeft meerdere malen deelgenomen aan diverse tentoonstellingen in de Vishal en stelde samen met Roni Klinkhamer in 1998 de expositie ‘Zien is Geloven’ samen. Jan Jacobs Mulder kennen wij niet alleen als schilder/ […]
22 juli 2019

Update tropenrooster De Vishal

Vrijdag 26 juli is de Vishal geopend van 11 uur totdat de temperatuur weer te tropisch wordt om aangenaam in de Vishal te kunnen verblijven (waarschijnlijk tot circa 13 uur). Naar verwachting zal de Vishal vanaf zaterdag 27 juli weer geopend zijn volgens de normale openingstijden.