Sjoerd Buisman genomineerd voor de Olifant!

Vishal-lid Sjoerd Buisman is genomineerd voor de jaarlijkse kunst- en cultuurprijs van het Haarlems Dagblad en de IJmuider Courant.
Met zijn enorme staat van dienst als beeldend kunstenaar verdient Sjoerd natuurlijk deze prijs!
Stemmen op Sjoerd kan via deze link!

Sjoerd Buisman volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam (1965-1967) en bij Ateliers ’63 in Haarlem.
Hij werkte als docent aan de academie in Rotterdam, de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch en Arnhem.
Buisman volgt in zijn werk de verschijnselen uit de natuur. In zijn beginperiode gebruikte hij vooral materialen uit de natuur zelf. Hij bestudeerde botanische vergroeiingen bij zijn reizen over de wereld en maakte talloze foto’s en tekeningen om deze processen vast te leggen. De natuur vormt zijn onuitputtelijke inspiratiebron. Door levende materialen in allerlei richtingen te sturen groeiden, letterlijk, zijn kunstwerken. Een mooi voorbeeld hiervan is de bomenwaaier langs de Dreef. Buisman abstraheert de groeivormen en maakt daar ruimtelijke werken van, vaak in brons of staal, en hij maakt prachtige tekeningen om zijn ideeën vorm te geven. Begin jaren zeventig maakte hij Plastische gebeurtenissen in de natuur, een serie multimediale werken waarin hij met fotoseries en tekst het groeiproces van planten heeft vastgelegd.

De wijze waarop bladeren aan een tak of stam zitten, vormt het uitgangspunt voor zijn Phyllotaxis-beelden, die hij vanaf de jaren 80 maakt. Hij maakte deze beelden in hout, brons, staal en beton. In 2003 kreeg Buisman de A. Roland Holst-Penning toegekend voor zijn gehele oeuvre.

Foto: Paul Vreeker

4 januari 2019

13 januari Finissage nadorst

Zondag 13 januari is alweer de laatste dag van de tentoonstelling ‘nadorst’ van Vishal Kunstprijs-winnaar Kees Visser. Op deze dag wordt de tentoonstelling om 16.00 uur feestelijk afgesloten en blikken we terug in bijzijn van de kunstenaar. Inloop vanaf 15.30 uur. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn! We zien u graag op 13 […]
2 januari 2019

Erna Anema bij Kunsthandel Kruis-weg68

Voor de expositie bij Kruisweg 68 hebben Michel van Overbeeke en Erna Anema een selectie gemaakt uit haar recente werk tot werk van 20 jaar terug – als een ketting van kralen. Erna Anema: ‘Ik ben gefascineerd door veranderingen in – of spelingen van – het licht, het verschijnen en verdwijnen, waardoor vormgrenzen zowel zichtbaar […]
19 december 2018

Ellen de Vries en Sylvia Blickman in het Raadhuis Aalsmeer

Deze expositie in het Oude Raadhuis is er één die zeer goed past bij de tijd van het jaar. Vier kunstenaars die vakmanschap hoog in het vaandel hebben staan, tonen er sprookjesachtige thema’s, sieraden, betoverende landschappen en mythische werelden. Het is een heel diverse expositie geworden met kunst, dat als cadeau onder de kerstboom niet […]