Renée Borgonjen nieuwe artistiek coördinator De Vishal

Per 1 januari 2021 neemt Renée Borgonjen de functie van artistiek coördinator over van Margreet Bouman, die deze functie ruim tweeënhalf jaar voor De Vishal heeft vervuld. Renée studeerde kunstgeschiedenis in Leiden, gaf onder meer colleges en lezingen, publiceerde talloze teksten en trad op als curator op diverse plaatsen in het land, waaronder Haarlem.

Renée is geen onbekende van De Vishal. Zo maakte ze er in 2004 de tentoonstelling ‘De ruimte voorbij’, met Marinus Fuit, Emo Verkerk, Attila Csörgő, Guy Mees, Tom Frantzen en Krijn de Koning. In 2009 maakte ze deel uit van de ballotagecommissie en in 2012 schreef ze Collages, een publicatie naar aanleiding van de eerste Vishal Kunstprijs. Ze is bekend met het werk van de meeste leden van De Vishal.

In Haarlem heeft ze veel exposities gerealiseerd voor het ABC Architectuurcentrum, live interviews gedaan bij Athenaeum Boekhandel en in de Toneelschuur en maakte ze een installatie voor Teylers Museum om nieuwe vrienden te werven. Haar meest recente Haarlemse project in het kader van 75 jaar vrijheid is de tentoonstelling UIT<>ZICHT, die in verband met de coronamaatregelen is uitgesteld en vanaf mei 2021 te zien zal zijn in het Provinciehuis op de Dreef.

Renée is van plan om in samenwerking met de leden interessante en aansprekende exposities te maken in de Vishal. Ook wil ze nieuwe mogelijkheden onderzoeken voor interessante constellaties en samenwerkingsverbanden, die de specifieke kwaliteiten van de leden en de plek(ken) voelbaar maken.

24 november 2020

Tentoonstellingsprogramma 2021

Het tentoonstellingsprogramma van 2021 is bekend! Bekijk hier welke tentoonstellingen volgend jaar op het programma staan.
9 november 2020

In memoriam: John Poelgeest (1947-2020)

John Poelgeest, een kunstenaar die altijd trouw bleef aan zichzelf Op 3 november jl. kreeg ik het verdrietige bericht dat John die ochtend onverwacht was overleden op de leeftijd van 73 jaar. Een bijzonder mens en goede vriend die door velen gemist zal worden. John was jarenlang onmisbaar voor De Vishal met zijn werk als technisch coördinator. Ik […]
5 november 2020

De Vishal gesloten tot en met 18 november

Vanwege de afgelopen dinsdag aangekondigde verscherpte maatregelen rond het Covid 19-virus blijft de Vishal tot en met 18 november geheel gesloten. We hopen je weer te verwelkomen vanaf 19 november met een nieuwe tentoonstelling in het kader van de Vishal Kunstprijs. Voor eventueel aangepaste openingstijden kun je www.devishal.nl raadplegen.