Els Hoekstra

Bezoek website

ELS HOEKSTRA
Keramiek, fotografie en tekenen

Als beeldend kunstenaar werkt Els Hoekstra met diverse materialen van steen tot potlood en fotografie om haar kunst vorm te geven. Thema’s in haar werk hebben meestal betrekking op de natuur en de beleving er van.  Ze werkt in verschillende materialen, van aluminiumcement tot Belgisch hardsteen. Els maakt vrije kunst, maar werkt ook in opdracht en restaureert in hout, gips en keramiek.

De schoonheid, de intrigerende vormen, de uitdagende kleuren van de natuur brengt ze terug in haar werk door water, klei en vuur samen te brengen. Soms zijn het zaadbollen, die voor haar nieuw leven symboliseren, dan weer schelpen. Schelpen staan voor de wens dat iedereen een eigen, veilig huis mag hebben.

Het boek ‘Oerkracht. Inspiratiebronnen van Els Hoekstra’ is op 17 september 2017 gepresenteerd.
Zij gaat terug naar de energie, die vrijkomt bij celdeling van die ene kiem, waardoor voortplanting – en dus leven – mogelijk wordt. Dat is de ultieme inspiratiebron in het begeesterd kunstenaarsleven van Els Hoekstra. Tevens bevat het boek een beschouwing over het Haarlemse kunstleven tussen 1970 en heden, komen verzamelaars en kunstenaars aan het woord en vertellen veertig kunstliefhebbers over hun relatie met het werk van Els Hoekstra.
Auteur: Jan Kuys
Het boek ‘Oerkracht’is te koop bij boekhandel De Vries.