Kleine zaal

KinderKunstlijn

30 oktober – 21 november 2021

De KinderKunstlijn bood de afgelopen maanden op Haarlemse basisscholen een educatief programma aan, waarbij kunstenaars verbonden aan de Kunstlijn hun kennis overdragen aan jonge makers. ‘De Meester en zijn gezellen’, zoals gebruikelijk in de Gouden Eeuw. Kijken naar de leraar en zelf kunst maken met als doel hun talenten ontwikkelen.

Het resultaat van de samenwerking is een vrolijke presentatie met kunst door kinderen. In de Kleine Zaal van de Vishal is van 30 oktober tot en met 21 november een selectie van de werkjes te zien, samen met een lichtobject van Ap Esenbrink, een van de kunstenaars.

Dit jaar namen de volgende kunstenaars en basisscholen deel: Johan Breuker (De Molenwiek Dalton),  Brigit Daamen (De Meer), Rosemarijn Dissen (De Parel), Hans Bossmann (Al Ikhlaas), Ap Esenbrink (Hannie Schaftschool), Paul van Marissing, Vera Clemens (De Cirkel) en gastdocent Marisa Beretta (Cultuurcentrum Hart ism WereldCultuurHuis).

Tijdens het Kunstlijn-weekend 6 & 7 november kunnen kinderen met het Kijk en Doe opdrachtenboekje een wandeling door de stad maken langs Kunstlijn-locaties en inloopworkshops bij musea. Door middel van educatieve opdrachten leren kinderen kijken naar kunst. Een ontdekkingstocht door Haarlem voor gezinnen met kinderen tussen 4 – 12 jaar. Het opdrachtenboekje is tijdens het weekend op alle deelnemende locaties te verkrijgen waaronder de Vishal.