In Memoriam: Ruth van Veenen (1942 – 2020)

Op 17 februari is kunstenaarslid Ruth van Veenen op 77-jarige leeftijd overleden. Zij was vanaf het begin lid van onze vereniging en initieerde ook een aantal exposities.

Ruth volgde een opleiding aan de Kunstacademie Artibus in Utrecht en van 1980 – 1985 bij de d’Witte Lelie in Amsterdam en behaalde een eerstegraads bevoegdheid in tekenen en textiel. Zij gaf meer dan 20 jaar les bij Kreater (tegenwoordig Hart) in Haarlem aan kinderen en volwassenen.

Aanvankelijk beoefende zij diverse technieken. Zo heeft de combinatie van schilderen en textiel haar geleid naar het maken van lichtobjecten. Later ontwikkelde haar werk zich naar meer abstracte schilderijen, die zij maakte met behulp van de computer. Ruth vergrootte haar eigen oog tot een raster van pixels. Kleur en licht bleven altijd belangrijk in haar werk. De laatste jaren schilderde zij op doek en werkte daarbij uitsluitend met olieverf, vanwege de gelaagdheid en diepe gloed van de kleuren.

Wij gaan in Ruth van Veenen een betrokken kunstenaar en gewaardeerd Vishal-lid missen.

Bestuur en medewerkers van De Vishal

18 maart 2020

In memoriam: Erik van Spronsen (1948-2020)

Op 13 maart jl. is beeldhouwer Erik van Spronsen op 72-jarige leeftijd overleden. Hij was vanaf het begin lid van onze vereniging, maakte in de jaren 90 deel uit van het bestuur en was tevens lange tijd coördinator. Erik volgde zijn opleiding van 1967 tot 1972 aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. […]
13 maart 2020

De Vishal gesloten tot 1 juni

Vanwege de gisteren aangekondigde verscherpte RIVM maatregelen rond het Covid 19-virus blijft de Vishal tot 1 juni geheel gesloten. De tentoonstelling Zonder Commentaar, die van 25 april tot en met 24 mei zou plaatsvinden, komt hiermee te vervallen.
10 maart 2020

Zaterdag 14 maart finissage dichtbij

Op zaterdag 14 maart tussen 15.00 en 17.00 uur vindt de finissage plaats van de tentoonstelling dichtbij. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst wordt om 15.15 uur de publicatie dichtbij gepresenteerd. Gedurende de voorbereidingstijd en tijdens de tentoonstellingsperiode hebben alle kunstenaars van dichtbij aan een boekje gewerkt. Het concept van de tentoonstelling is gebaseerd op interactie en ingrijpen. […]