In memoriam: Joke Aelberts (1932-2020)

Op 20 april jl. is Vishal-lid Joke Aelberts op 88-jarige leeftijd overleden. Ze is afgelopen vrijdag in stilte gecremeerd.

Joke Aelberts (Eindhoven, 1932) groeide op in Groningen waar zij aan de Academie Minerva studeerde. Later volgde zij ook een opleiding aan de Rietveld Academie Amsterdam, toen nog een opleiding tot kunstnijverheid.

Joke heeft zich haar in werk toegelegd op de grafische technieken. Het zoeken naar spanning vanuit een consequent vastgehouden uitgangspunt leverde een voortdurende vernieuwing op, zowel in het beeld als in de uitvoering. Kleurwerking was belangrijk voor haar. Doordat ze met meerdere drukgangen werkte, ontstonden subtiele nuances en transparanties die een bijzondere wisselwerking met de geometrische vormen opleverde.

Joke Aelberts exposeerde haar werk in binnen- en buitenland, haar werk is opgenomen in verschillende collecties waaronder: Gemeente Haarlem, Bisdom Haarlem, Diaconessen Ziekenhuis Leiden, diverse particuliere verzamelingen. In 2015 besteedde het ABC Architectuurcentrum in Haarlem met een expositie aandacht aan haar 50-jarig kunstenaarschap.

We betuigen onze oprechte deelneming aan de nabestaanden.

Bestuur en medewerkers van De Vishal

24 november 2020

Tentoonstellingsprogramma 2021

Het tentoonstellingsprogramma van 2021 is bekend! Bekijk hier welke tentoonstellingen volgend jaar op het programma staan.
9 november 2020

In memoriam: John Poelgeest (1947-2020)

John Poelgeest, een kunstenaar die altijd trouw bleef aan zichzelf Op 3 november jl. kreeg ik het verdrietige bericht dat John die ochtend onverwacht was overleden op de leeftijd van 73 jaar. Een bijzonder mens en goede vriend die door velen gemist zal worden. John was jarenlang onmisbaar voor De Vishal met zijn werk als technisch coördinator. Ik […]
5 november 2020

De Vishal gesloten tot en met 18 november

Vanwege de afgelopen dinsdag aangekondigde verscherpte maatregelen rond het Covid 19-virus blijft de Vishal tot en met 18 november geheel gesloten. We hopen je weer te verwelkomen vanaf 19 november met een nieuwe tentoonstelling in het kader van de Vishal Kunstprijs. Voor eventueel aangepaste openingstijden kun je www.devishal.nl raadplegen.