Being The Beat CellaVie L*A*B*

Opening op zaterdag 8 februari om 17.00 uur met een muzikale inleiding door Gustan Asselbergs en Daniel Roser

Alles is ritme. CellaVie L*A*B, een samenwerkingsverband van Marcella Kuiper (CellaVie) en Albert Aarts (L*A*B), transformeert de ruimte van 37PK tot een immersieve ervaring, waar ritme ontstaat uit licht en beweging.

Nieuwe technische innovaties veranderen de maatschappij. Deels door veranderende communicatiemiddelen en sociale media zijn de grenzen tussen werk, vrije tijd en andere bezigheden vloeiend geworden. Dit samenspel van technologische vernieuwingen heeft invloed op de verschillende ritmes van het bestaan. Het leven heeft een ritme, is constant in beweging. Een ritme om naar te luisteren – ritme zorgt voor herkenning, rust en overzicht. Misschien is het tijd om te luisteren en weer een eigen ritme te vinden: being the beat.

Being The Beat is het resultaat van een VOL22-werkperiode van beeldend kunstenaar Marcella Kuiper. Naast het werken in het gastatelier heeft zij de mogelijkheid gekregen enkele weken op locatie in de tentoonstellingsruimte van 37PK aan de slag te gaan. Zij combineert hier bestaand en nieuw werk. Op deze manier heeft zij in nauwe samenwerking met L*A*B en met een soundscape van LABOR (Jorinde Kuiper) kunnen toewerken naar een speciaal op de ruimte toegesneden installatie. Licht staat voor CellaVie L*A*B centraal. Licht laat ons kijken, licht laat ons zien, maar het blijft ongrijpbaar. Als je de knop uitzet is het verdwenen, een vluchtig symbool van de tijdelijkheid der dingen.

Being the beat is te zien tot en met 15 maart 2020.

37PK, Groot Heiligland 37, Haarlem
Geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur

29 april 2020

In memoriam: Joke Aelberts (1932-2020)

Op 20 april jl. is Vishal-lid Joke Aelberts op 88-jarige leeftijd overleden. Ze is afgelopen vrijdag in stilte gecremeerd. Joke Aelberts (Eindhoven, 1932) groeide op in Groningen waar zij aan de Academie Minerva studeerde. Later volgde zij ook een opleiding aan de Rietveld Academie Amsterdam, toen nog een opleiding tot kunstnijverheid. Joke heeft zich haar in […]
18 maart 2020

In memoriam: Erik van Spronsen (1948-2020)

Op 13 maart jl. is beeldhouwer Erik van Spronsen op 72-jarige leeftijd overleden. Hij was vanaf het begin lid van onze vereniging, maakte in de jaren 90 deel uit van het bestuur en was tevens lange tijd coördinator. Erik volgde zijn opleiding van 1967 tot 1972 aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. […]
13 maart 2020

De Vishal gesloten tot 1 juni

Vanwege de gisteren aangekondigde verscherpte RIVM maatregelen rond het Covid 19-virus blijft de Vishal tot 1 juni geheel gesloten. De tentoonstelling Zonder Commentaar, die van 25 april tot en met 24 mei zou plaatsvinden, komt hiermee te vervallen.