2e Uurtje Klassiek in de Vishal!

Aanstaande zondagmiddag 30 juni vindt in De Vishal het tweede Uurtje Klassiek plaats, van 16.00 uur tot 17.00 uur. Kom genieten van een concert van blokfluit- en klavecimbelmuziek en liederen uit de vroege en latere Barok. De in Haarlem geboren jonge blokfluitiste en zangeres Jasperina Verheij (1999) wordt op klavecimbel begeleid door de in IJsland geboren Halldór Bjarki Arnarson, die ook enkele solostukken speelt. Jasperina Verheij is prijswinnares van het Prinses Christina Concours en heeft nu les bij Daniël Brüggen.

Halldór Bjarki Arnarson (1992) is actief in meerdere muziekstijlen en ook als componist. Nu volgt hij lessen klavecimbel en basso continuo aan het Jasperina Verheij, blokfluit en zang. Koninklijk Conservatorium Den Haag.

PROGRAMMA ZONDAG 30 JUNI:
Jasperina Verheij – blokfluit en zang
Halldór Bjarki Arnarson – klavecimbel

 • Marin Marais (1656-1728) Les Folies d’Espagne (gearrangeerd voor solo blokfluit)
 • Henry Purcell (1659-1695), liederen: Music for a while – uit Oedipus (Z. 583), Sweeter than roses – uit Pausanius (Z.585), If music be the food of love – (Z.379)
 • Dario Castello (1590-1658) Sonata Seconda from ‘Sonata Concertante in stil moderno, libro II’
 • J. P. Rameau (1683-1764) Allemande in A minor
 • Charles Dieupart (1667-1740) Suite in A major (uit ‘six suittes de clavessin’)
  Ouverture, Allemande, Courante, Sarabande,
  Gavotte, Menuet, Gigue
 • J. A. Hasse (1699-1783) ‘Cantata per flauto’ in Bes
  Introduzione, Adagio, Allegro

Dit concert is het tweede concert in de zesdelige serie ‘UURTJE KLASSIEK’. Deze concertserie is in het leven geroepen om conservatoriumstudenten en jonge professionals in de zomermaanden gelegenheid te bieden om in Haarlem op te treden op laagdrempelige locaties, voor een gevarieerd publiek van muziekliefhebbers, passanten en toeristen. Het repertoire is klassiek, veelal uit de romantische periode, soms ouder en ook wel eens wat moderner. De concerten zijn een initiatief van de Stichting Haarlemse Miniconcerten.
info@haarlemse-miniconcerten.nl

TOEGANG VRIJ, MET DEURCOLLECTE

8 oktober 2019

Dik Box in de Stadskunstkamer

SECRET LANDING Voor de Stadskunstkamer heeft Dik Box een ruimtelijke werk gecreëerd, een mysterieus object dat ogenschijnlijk uit kleine onafhankelijke onderdeeltjes bestaat. ‘Geland’ op de door hem gevonden achteloos weggegooide waterflesjes. Het ondefinieerbare object kan gezien worden als een verloren onderdeel van een veel groter ruimtelijk iets, dat ‘toevallig’ in de Stadskunstkamer terecht is gekomen. […]
17 september 2019

In Memoriam: Jan Jacobs Mulder (1940-2019)

In de nacht van vrijdag 13 september overleed Jan Jacobs Mulder. Van 1997 tot 2005 was hij bestuurslid van De Vishal. Hij heeft meerdere malen deelgenomen aan diverse tentoonstellingen in de Vishal en stelde samen met Roni Klinkhamer in 1998 de expositie ‘Zien is Geloven’ samen. Jan Jacobs Mulder kennen wij niet alleen als schilder/ […]
22 juli 2019

Update tropenrooster De Vishal

Vrijdag 26 juli is de Vishal geopend van 11 uur totdat de temperatuur weer te tropisch wordt om aangenaam in de Vishal te kunnen verblijven (waarschijnlijk tot circa 13 uur). Naar verwachting zal de Vishal vanaf zaterdag 27 juli weer geopend zijn volgens de normale openingstijden.