Where are we now

Where are we now?
Where are we now?
The moment you know
You know, you know (David Bowie)

>>lees artikel op HRLEM-Online<<.

Twintig jaar levende kunst in het midden van de stad heeft geen kwalificaties meer nodig om haar bestaan te rechtvaardigen. Wat wel nodig blijft is een podium waar beeldende kunst de mogelijkheid krijgt om geëxposeerd te worden. Dit schitterende podium is De Vishal.
(Ronald Ruseler, lid)

Twintig jaar geleden werd de Vishal officieel overgedragen aan de kunstenaarsvereniging. Het was een reactie op de afschaffing van de BKR een paar jaar eerder: Haarlemse kunstenaars moesten een platform krijgen waar hun werk getoond kon worden.

Nu is De Vishal uitgegroeid tot een expositiecentrum met een landelijke bekendheid met jaarlijks zo’n vijftigduizend bezoekers. De Vishal dient als podium voor haar Haarlemse leden, maar vindt daarnaast ook aansluiting bij kunstenaars van nationaal en internationaal belang. Daarnaast functioneert de Kleine Zaal, de etalage en het gezicht naar de Grote Markt, al vanaf het begin als zelfstandige 24-uurs-expositieruimte. De Vishal op locatie, CASTELLVM AQVAE in Bloemendaal, is een gewenste uitbreiding van de expositiemogelijkheid. Genodigde kunstenaars-leden tonen hier graag hun werk.

De grote inzet en deskundigheid van voormalige en huidige bestuursleden, van coördinatoren, van vele leden en vrijwilligers hebben hier aan bijgedragen.

De Vishal viert haar lustrum met een feestelijke tentoonstelling. Het werk van de oprichters en andere werkers van het eerste uur wordt gecombineerd met het werk van een aantal van de jongste lichting kunstenaars. Zij werden door een onafhankelijke vakjury geselecteerd voor de Vishal Kunstprijs.

Annesas Appel*, Jeroen ten Berge †, Erik de Bree*, Saskia Burggraaf*, Tije Domburg, Marijke Don, André Gouw, Kuno Grommers, Stefan Kasper*, Frans Klerkx, Marjolein Loppies*, Jan Jacobs Mulder, Beth Namenwirth*, Alberdien Rullmann, Ronald Ruseler, Ite Siegers, Erik van Spronsen, Vincent Uilenbroek*, Jan Verburg, Jan van Wensveen.
*    geselecteerd voor de Vishal Kunstprijs