VISmail#4

Dit is de eerste Vismail van 2013. Vier keer per jaar houden wij u op de hoogte. Als u dit soort berichten niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier (N.B. wij kunnen uw adres alleen uitschrijven als u antwoordt met het exacte adres waar dit bericht naartoe is gestuurd, in dit geval: #E-mail#)
VISMAIL: NIEUWSBRIEF VAN DE VISHAL
De Vishal – ruimte voor beeldende kunst in Haarlem – is met circa 150 aangesloten leden het grootste ‘kunstenaarsinitiatief’ van Haarlem, en biedt voor alle aangesloten professioneel werkende kunstenaars een voor Haarlem uniek podium. De organisatie verzorgt met de circa 70 vrijwilligers een uitgebreid jaarprogramma, met in 2012 meer dan 68.000 bezoekers. de volgende editie van de vismail verschijnt in mei 2013. heeft u nieuws dat interessant is voor de volgende editie, stuur dan uw persbericht naar redactievishal@gmail.com
Veiling in de Vishal
altEenmaal, andermaal… verkocht!

Op 3 maart wordt in de Vishal werk geveild van onder andere: Lisa Couwenbergh, Cees Krijnen, Michel van Overbeeke, Sjoerd Buisman, Jan Maarten Voskuil, Marinus Fuit, Eric van Straaten en nog vele anderen. Hou de pagina op Facebook in de gaten voor een overzicht van de werken.

De Visafslag is een spetterende veiling van hedendaagse kunst die de Vishal op 3 maart 2013 organiseert. Kijkdagen: voorafgaand aan De Visafslag is er een speciale expositie in de Vishal met alle aangeboden werken. Van 16 februari t/m 2 maart kunt u zich oriënteren op de kunst die onder de hamer komt.Op 3 maart wordt de expositie feestelijk afgesloten met De Visafslag. Deze veiling zal worden geleid door de befaamde veilingmeester Bubb Kuyper van Bubb Kuyper Veilingen, het grootste veilinghuis van Nederland voor boeken, manuscripten en grafiek.

De Vishal heeft een ‘supervriend’
altDe nieuwe ‘supervriend’ van de Vishal is Rotary Haarlem-Oost. Met 59 leden steunt dit netwerk van betrokken vrijwilligers nu dus ook de Vishal. Vrienden van De Vishal komen in contact met het telkens wisselende aanbod van actuele kunst, krijgen korting op kunstaankopen, en steunen met een bescheiden bijdrage De Vishal ook financieel. Het is van groot belang dat De Vishal zo veel mogelijk Vrienden heeft. Daarom roepen wij u op een Vriend van De Vishal te werven. Stuur een mail naar de.vishal@gmail.com om uzelf of een bekende op te geven.
Komende tentoonstelling
altBANKGEHEIMNIS – 8 maart t/m 21 april 2013
De Zwitsers/Nederlandse kunstenaar Corinne Bonsma nodigde als gastcurator drie Zwitserse kunstenaars uit voor Bankgeheimnis: Irene Schubiger, Kotscha Reist en Vincent Chablais. LET OP: de opening vindt dit keer plaats tijdens de manifestatie HAARLEMSE LENTE op 8 maart om 19.30 uur, met een performance door Ensemble Lös Caballeros om 20.00 en om 21.30 uur.

Nu in De Kleine Zaal
altGeertje van de Kamp exposeert van 11 februari tot 10 maart met haar werk (zonder titel) in de Kleine Zaal van De Vishal in Haarlem. Zij is de eerste exposant van de 11delige tentoonstellingsserie ‘Verse Vis’ in de Vishaletalage. Voor deze kleine solo-exposities zijn nieuwe leden van de Vishal geselecteerd. Geertje van de Kamp: ‘Een gepassioneerd spel tussen het vrije en het strakke’.

Nu in Kunst op Kantoor
altKunst op Kantoor is een estafette-expositie van één kunstwerk op een bijzondere plek in het stadhuis van Haarlem. In de fraaie werkkamer van Cornelis Mooij, wethouder van Cultuur hangt om de zes weken een ander werk van een lid van De Vishal. Elke keer tijdens de wisseling van de kunstwerken ontvangt Mooij de komende en de gaande kunstenaar. Tijdens die gelegenheid maakt de wethouder kennis met de nieuwe en neemt afscheid van de ‘oude’ kunstenaar. Én er wordt informeel gesproken over de kunstwerken en het kunstklimaat in Haarlem. Cornelis Mooij treedt op als gastheer in navolging van zijn voorgangers Chris van Velzen en Pieter Heiliegers. Nu te zien: Marjan Jaspers.

Binnenkort bij Castellvm Aqvae
altDe expositie van Erik de Bree bij Castellvm Aqvae (een Vishal op locatie project) is te bezoeken op zaterdag 6, zondag 7 en zondag 14 april 2013 van 11.00- 17.00 uur. Daarna nog een week op afspraak. De opening is op 6 april om 11.00 uur. Adres: Hoge Duin en Daalseweg 21 b , 2061 AE Bloemendaal, 06 53 711 015

Nu te zien bij
37PK – t/m 3 maart: Rob Bouwman, Gerbrand Burger, Frank Havermans, Inti Hernandez, Eric Martijn, Jan Maarten Voskuil.
Galerie Rob de Vries – t/m 24 februari: Armando, een keuze uit zijn werken.
De Hallen Haarlem – t/m 24 februari: Joseph Beuys.
Horizonverticaal – 23 februari: schrijvers L.H. Wiener, Jan van Mersbergen, Lucas Hirsch en Joubert Pignon lezen voor.
Nieuwe Vide – t/m/ 24 februari: Maarten Overdijk, Peggy Franck, Charl van Ark.
Teylers Museum – t/m 5 mei: Rozen van Redouté.

alt
Museum Het Dolhuys – t/m 9 maart: Ik M/V.

Nieuws van leden
Geertje van de Kamp – t/m 1 maart: de Refter Haarlem.
Alexandra Roozen – t/m 19 mei: Gorcums Museum.
Caroline de Bruijn – t/m 31 maart: Kunstenlab Deventer.
Ronald van der Meijs – t/m 14 april: Garage Rotterdam.
Jules Kockelkoren – t/m 25 februari: KEK Beverwijk.
Eric de Nie, Jan Polak, Veerle Thoben – t/m 2 maart: GEMAK Den Haag
Sponsoren van De Vishal
BDO Nederland, Gemeente Haarlem, Lenoirschuring (hoofdsponsor), Pesman Advocaten, Melger’s wijn en dranken, AutoRent Sloothaak, Coloron, Bremer’s Houthandel, Prins Kunstenaarsmaterialen, RC Haarlem-Oost (Rotary).

De Vishal biedt voor sponsoren uitgebreide profileringsmogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met Cilia Tel: de.vishal@gmail.com

De Vishal
Grote Markt 20
2011 RD Haarlem
023 532 68 56
www.devishal.nl
redactievishal@gmail.com