VISmail#1

Vismail – Nieuwsbrief van De Vishal

Dit is de eerste Vismail van 2012. Vier keer per jaar houden wij u op de hoogte. Als u dit soort berichten niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier (N.B. wij kunnen uw adres alleen uitschrijven als u antwoordt met het exacte adres waar dit bericht naartoe is gestuurd, in dit geval: #E-mail#)

VISMAIL: NIEUWSBRIEF VAN DE VISHAL
De Vishal – ruimte voor beeldende kunst in Haarlem – is met circa 150 leden het grootste ‘kunstenaarsinitiatief’ van Haarlem, en biedt voor alle aangesloten professioneel werkende kunstenaars een voor Haarlem uniek podium. De organisatie verzorgt met de circa 70 vrijwilligers een jaarprogramma met meer dan 25 exposities, die in 2011 meer dan 67.000 werden bezocht.

Oproep: Doe een tentoonstellingsvoorstel
Ook dit jaar worden alle leden van harte uitgenodigd om een tentoonstellingsvoorstel in te dienen voor 2013, een bijzonder jaar omdat onze vereniging De Vishal dan haar twintigjarig jubileum viert. Reden genoeg dus om in dit feestelijke jaar een expositie in De Vishal te organiseren! De tentoonstellingscommissie kijkt bij de beoordeling van de voorstellen naar kwaliteit maar ook naar het totale jaarprogramma, zodat voldoende variatie en samenhang in het programma gewaarborgd blijft. Stuur een mail naar de.vishal@gmail.com voor de voorwaarden. De sluitingsdatum is 15 augustus 2012.

Oproep: Werf een Vriend
De Vishal is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om blijvend waardevolle tentoonstellingen te maken, mooie publicaties te verzorgen en culturele activiteiten te ontwikkelen. Eén manier waarop wij worden gesteund is door onze Vrienden. Een Vriend van De Vishal komt in contact met het telkens wisselende aanbod van actuele kunst, krijgt korting op kunstaankopen, en steunt met een bescheiden bijdrage De Vishal ook financieel. Het is van groot belang dat De Vishal zo veel mogelijk Vrienden heeft. Daarom roepen wij u op een Vriend van De Vishal te werven. Klik hier om uzelf of een bekende op te geven.
Nu in De Vishal
De Vishal toont van 12 mei t/m 17 juni in een ruimtevullende installatie het muzieklaboratorium van Hans Asselbergs. De tentoonstelling is onderdeel van het Festival Verdichten, verdunnen, dat een ode brengt aan deze bevlogen musicus, componist en eigenaar van Studio Grasland.
Nu in De Kleine Zaal
Van 14 mei tot 11 juni is in de Kleine Zaal een fotowerk van Vesna Zuuring te bezichtigen. Zij is de vijfde exposant van de twaalfdelige tentoonstellingsserie ‘Het Schaduwrijk’ in de Vishal-etalage. Voor deze kleine solo-exposities zijn door curator Jorie Tijs nationale, hedendaagse kunstenaars geselecteerd die zich in hun werk veelvuldig bezighouden met het spel van licht en donker en daarmee schaduw.
Nu in Kunst op Kantoor
Kunst op Kantoor is een estafette-expositie van één kunstwerk in de kamer van de Wethouder van Cultuur, door curator Jennifer Hoes. Vier jaar geleden nam wethouder Chris van Velzen i.s.m. de toenmalige voorzitter van De Vishal, Marion Reulen, het initiatief om maandelijks werk tentoon te stellen van een lid van De Vishal. De huidige wethouder Pieter Heiligers heeft dit initiatief omarmd. Nu te zien: Rob Slooten.
Komende tentoonstellingen
24-06 t/m 29-07-2012 – ZOMERTENTOONSTELLING I
05-08-2012 t/m 09-09-2012 – ZOMERTENTOONSTELLING II
16-09 t/m 21-10-2012 – MARIA ROOSEN
28-10 t/m 04-11-2012 – KUNSTLIJN
Nieuws van leden
Ploos van Amstel exposeert van 2 tot 24 juni schilderijen, aquarellen en tekeningen in Kunstzaal Van Heijningen te Den Haag.
Erik de Bree exposeert van 1 tot 3 juli op de stand van Ververs gallery tijdens contemporary art ruhr in Essen (Duitsland).
Maar liefst drie penningen van Jennifer Hoes zijn door het Geldmuseum geselecteerd voor een expositie tijdens het internationale kunstpenningencongres FIDEM in Glasgow.
Stefan Kasper , helft van het duo DUONAR, maakt voor de Stripdagen een vloerschildering op de Grote Markt te Haarlem. Zie http://www.duonar.nl
Het werk van Birgit Laken is de komende maanden te zien in Toulouse, Sydney, Graz (Oostenrijk) en in Seoel.
Els Moes toont van 12 juli tot 2 september werk in Galerie Závodný, Mikulov (Tsjechië).
Beth Namenwirth exposeert van 18 mei tot en met 6 juni 2012 in het Museum voor moderne kunst Arnhem en in juli 2012 bij galerie Josine Bokhoven, Amsterdam.
Eric de Nie exposeert van 28 september tot 31 oktober in Gallery Inga Kondeyne Berlin.
Michel van Overbeeke is geridderd in de orde van Oranje-Nassau.
Jack Prins exposeert in het Frans Hals Museum van 16 september tot 18 november in het kader van het Maskerproject. In december doet hij mee aan een grafiektentoonstelling in Pulchri te Den Haag.
Chrystl Rijkeboer exposeert nog tot juni in het Rijksmuseum Twente Enschede.
STARTEL opent op 24 juni de expositie THE ANSWER MY FRIEND IS BLOWIN’ IN THE WIND en GUTE NACHT FREUNDE in de Verbeke Foundation
Eric van Straaten heeft een solo-expositie tijdens de KunstRAI op de stand van Galerie Majke Husstege van 30 mei tot 3 juni.
Ruth van Veenen exposeert nog tot 3 juni in het Amsterdams Grafisch Atelier.
Jan-Maarten Voskuil heeft op dit moment een solo-expositie in Howick Place London tot 4 juli. In Nederland is zijn werk te zien tijdens de solo-expositie in het Stedelijk Museum Schiedam van 16 november 2012 tot 24 februari 2013.
Wist je dat
– De Vishal is voorgedragen voor de Olifant Kunst- en Cultuurprijs? Stem op De Vishal via http://lezersactie.hdci.nl/forms/_olifant2012-Onder de noemer ‘Groeten uit De Vishal’ een succesvolle serie ansichtkaarten met kunstwerken van leden beschikbaar is waarmee kopers ons steunen? Als je hieraan mee wilt doen, stuur dan een mail naar de.vishal@gmail.com

-De Vishal ook een Facebook-pagina heeft met binnen twee weken al meer dan 500 vrienden? Kijk op: http://www.facebook.com/devishalhaarlem

-Van alle exposities van de laatste twee jaar een filmpje is te zien op ons YouTube-kanaal? Kijk op: http://www.youtube.com/user/DeVishalExposities

-De Vishal een online portfolio heeft van bijna alle leden? Kijk op: http://devishal.nl/kunstenaars.html

Sponsoren van De Vishal
Gemeente Haarlem, Lenoirschuring (hoofdsponsor), Flynth adviseurs en accountants, Pesman Advocaten, Melger’s wijn en dranken, AutoRent Sloothaak, Coloron, Bremer’s Houthandel, Prins Kunstenaarsmaterialen.De Vishal biedt voor sponsoren uitgebreide profileringsmogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met Jorie Tijs: jorietijs@hotmail.com
De Vishal
Grote Markt 20
2011 RD Haarlem
023 532 68 56
www.devishal.nl
redactievishal@gmail.com