THROUGH THE LOOKING-GLASS AND WHAT I FOUND THERE

19 december t/m 24 januari 2016

THROUGH THE LOOKING-GLASS AND WHAT I FOUND THERE

willemijn-afsch

Seet van Hout, Maria Roosen, Lenneke van der Goot, Ellen Kooi, Elpeth Diedrix, Kees de Vries, Terry Thompson, Simone de Groot, Marleen Sleeuwits, Ronald Ruseler, Bianca Sistermans, Caren van Herwaarden, Alet Pilon

De tentoonstelling is samengesteld door artistiek coördinator Willemijn Faber ter gelegenheid van haar afscheid per 1 januari 2016.

Willemijn Faber: “Na zes fijne jaren als artistiek coördinator bij De Vishal wordt het
tijd voor iets anders. Zoals Alice in Wonderland heb ik vol verbazing rondgelopen in een wondere wereld. Het heeft me veel gebracht, of zoals Alice zegt: ‘It’s no use going back to yesterday, because I was a different person then.’
Voor mijn allerlaatste tentoonstelling heb ik kunstenaars uitgenodigd die me hebben geraakt met hun werk. Het maakte me nieuwsgierig en heeft me verwonderd. ‘Curiouser and curiouser! cried Alice’.
De kunstenaars hebben bijna allemaal in de afgelopen jaren met mij samengewerkt. Hun werk is mij bijgebleven, het heeft mij op de een of andere manier geraakt.
Het is dus een hele persoonlijke keuze, waarbij de grote gemene deler zit in de schoonheid, vruchtbaarheid, bescherming en groei.”