Nu te zien

REGENERATE #2, A WAY OF SCREEN PRINTING

Te zien in de Vishal van 28 januari tot en met 26 februari 2017

In de jaren zeventig was de zeefdruktechniek bij veel kunstenaars ongekend populair. Door verzadiging in de markt is de vraag naar grafiek en met name zeefdruk daarna afgenomen en daarmee de toepassing van de techniek. Zonde, omdat het meer mogelijkheden biedt dan alleen reproduceren: het staat een compleet eigen beeldtaal toe. Door zeefdruk te combineren met schilder- en tekentechnieken en zelfs objecten of installaties ontstaan verrassende nieuwe synergieën.

Studio Onvervalst – onder leiding van Vincent Uilenboek – heeft zeventien toonaangevende kunstenaars uitgedaagd een werk te vervaardigen door middel van zeefdruktechniek. De groep hanteert een overwegend abstracte beeldtaal. Opvallend is dat de verschillende inzichten en toepassingen van de techniek zeer uiteen lopen.

Voor de meeste kunstenaars is zeefdruk een nieuw medium waarin zij zich uitdrukken. Er is goed gekeken naar wat de techniek zou kunnen toevoegen in ieders oeuvre met als resultaat deze tentoonstelling: een zeldzame diversiteit aan zeer beperkte edities en unica’s met de zeefdruk als verbindende factor.

Met werk van: Marcel van den Berg, Rob Bouwman, Erik de Bree, Sigrid Calon, Koen Delaere en Peter Fengler, Tijl Orlando Frijns, Lieven Hendriks, Gijs van Lith, Guido Nieuwendijk, Jan van der Ploeg, Martijn Schuppers, Esther Tielemans, Sander Reijgers, Jochem Rotteveel, Vincent Uilenbroek, Jan Maarten Voskuil en Coen Vunderink.