Nu te zien

Welkom op de finissage  van de tentoonstelling’ What About me?’
Komende zondag 24 september 2017 om 15.00u-17.00u  in de Vishal in Haarlem.

Deze indrukwekkende groepstentoonstelling van Helmie Brugman(NL), Laura Eckert (DE) en Bram Hermens (NL), waar de mens in de verdrukking, centraal staat is succesvol ontvangen door publiek en pers. In het Haarlems Dagblad van 29 augustus 2017 staat een lovende recensie met titel ‘Hectiek van Michelangelo tot Heden’, tekst Nuel Gieles.

De wandtekening waar Bram Hermens tijdens deze tentoonstelling van 26 augustus t/m 24 september aan heeft gewerkt is voltooid. Deze finissage geeft u de laatste gelegenheid deze prachtige heroïsche tekening op de muur van de Vishal (over de gehele wand van de Vishal) te komen bewonderen!

Deze tentoonstelling gaan we feestelijk afsluiten met een drankje in aanwezigheid van de kunstenaars Bram Hermens en Helmie Brugman.

We verheugen ons u te ontmoeten a.s. zondag 24 september in de Vishal!

Hartelijke groet,

Annelien Kers
artistiek coördinator De Vishal

 

WHAT ABOUT ME?

Een groepstentoonstelling van Helmie Brugman (NL), Laura Eckert (DE) en Bram Hermens (NL) te zien in de Vishal in Haarlem van 26 augustus tot en met 24 september 2017.

De tentoonstelling wordt op zondag 27 augustus om 16.00 uur geopend door Marjan Scharloo, directeur Teylers Museum, inloop vanaf 15.45 uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Een tentoonstelling waarin de mens, die door het tumult in onze hectische wereld in de verdrukking komt, centraal staat. Een thema van alle tijden, maar nu extra actueel. De kunstenaars werken allen op een figuratieve manier vanuit dit thema en laten zich beïnvloeden door de vormtaal uit de Renaissance. Net als bij de Maniëristische kunstenaars (laat-Renaissance) ligt het accent niet langer bij de klassieke vorm maar drukken zij met hun vormtaal emoties en dramatiek uit.

Om een kunsthistorisch element aan deze tentoonstelling in de Vishal toe te voegen worden vier prachtige reproducties getoond van figuurstudies van Michelangelo, onderdeel van de Teylers Kunstcollectie. De reproducties zijn in samenwerking met het Teylers Museum gemaakt.

Tijdens de tentoonstelling zal Bram Hermens op verschillende tijden werken aan een wandvullende  tekening.

De tentoonstelling is samengesteld door gastcurator Helmie Brugman.