V.I.P.

JEF BOSMAN
‘Unreadables’
1 september – 6 november

 

Jef Bosman: kunstenaar, reiziger en onderzoeker. Altijd in beweging en op zoek naar verfijning en verdieping. In zijn werk komen verschillende disciplines samen in materiaal en techniek en legt hij zijn indrukken in visuals vast. Zijn frequente reizen in Azië en zijn passie voor technieken en materialen vinden weerslag in zijn huidige werk dat zich momenteel in drie thema’s laat onderverdelen: de ‘Resulterende schaduwvorm’, abstracte, grafische, vaak ritmische beelden, de ‘Moments’, foto series van dagelijkse momenten, vaak verzameld onder een specifiek thema en de ‘Unreadables’.

De ‘Unreadables’ komen voort uit zijn observatie en flirt met moderne en traditionele karakters. Hierbij worden de tekens niet gepresenteerd als letter of woord maar als afbeelding waardoor de nadruk op de esthetische expressie ligt. Een voortdurende zoektocht en avontuur waar met diverse materialen, gereedschappen, soorten vet en inkten wordt geëxperimenteerd.

In de Philharmonie toont Jef Bosman drie van deze ‘Unreadables’. Mixed media, gegoten in epoxyhars en 75×75 cm.

Met op dinsdag 24 oktober:
20.30- Interview met kunstenaar Jef Bosman
21.00- Club Phil:  Rembrandt Frerichs trio/ Normal gets you nowhere

Scheidslijnen tussen jazz, wereldmuziek, pop en (modern) klassiek verdwijnen in Club Phil. Een serie waarbij muziekfanaat Jaap Lampe het avontuurlijke publiek meeneemt op een grensverleggende muzikale ontdekkingsreis. De concerten beginnen lekker laat en duren een uurtje waardoor er altijd tijd is om na te praten over het concert of andere zaken des levens.

Pianist Rembrandt Frerichs en zijn trio werken graag samen met grootheden uit de klassieke en wereldmuziek, om daarmee nieuwe muzikale wegen te bewandelen. Cellist Benjamin Glorieux past precies in dit plaatje. Hij is in België gevierd om zijn poëtische muzikaliteit en speelt even makkelijk klassieke muziek en cross-over als jazz. Tijdens dit concert wordt muziek uit alle windstreken en stijlen met elkaar gemixt en waant het publiek zich op de exotische markten van Cairo en dan weer in een hippe jazz-club in New York. Rembrandt Frerichs – piano, Tony Overwater – bas, Vinsent Planjer – slagwerk, Benjamin Glorieux – cello