V.I.P.

RUTH VAN VEENEN
7 november tot en met 22 januari 2018

‘KLEUR EN LICHT ZIJN VOOR MIJ HEEL BIJZONDER’

 

Ruth van Veenen heeft de opleiding Kunstacademie Artibus in Utrecht en Lerarenopleiding D’Witte Lelie in Amsterdam gevolgd. Als kind, op de fröbelschool, werkte zij met de spelontwerpen van Maria Fröbel; ronde vormen (ballen aan touwtjes) en plankjes mozaïek. Prachtig vond zij dat. Als beginnend kunstenaar heeft ze veel verschillende materialen en technieken gebruikt, maar vooral kleur en kleurwerking zijn voor haar altijd heel belangrijk gebleven. Ruth werkt nu vooral met olieverf, omdat zij daar een hele mooie gloed en een diepe gelaagdheid mee kan schilderen. De kleuren ontstaan in haar Haarlemse atelier, waar een bijzonder zeelicht binnenvalt.

De getoonde werken zijn er drie uit de serie: STRIPES/ STREPEN uit 2015. Haar concrete kunst werd dit jaar geëxposeerd in de Vishal (Haarlem), Dutch Design Hotel Artemis (Amsterdam) en Transmitter NYC (New York).

Met op dinsdag 12 december:
20.30- Interview met kunstenaar Ruth van Veenen
21.00- Club Phil:  Markus Stockhausen & Florian Weber / Inside Out


Club Phil: Inside Out,
Markus Stockhausen & Florian Weber

Trompettist Markus Stockhausen en pianist Florian Weber vertegenwoordigen met ´Inside Out´ de top in modern klassiek en jazz. In ´Inside Out´ zijn de echo’s te horen van de beroemde vader van Markus, Karlheinz Stockhausen, maar ook van het moderne operarepertoire en de jazz van Miles Davis. Recent verscheen ´Alba´, hun eerste gezamenlijke cd. Het plezier spat van de opnames af. Virtuositeit wordt in snel tempo afgewisseld met contemplatieve rust, waarbij Stockhausen en Weber elkaar op een ongekende wijze vinden.