Schetsboek project

In 2014 bestaat De Vishal 20 jaar. Om dat te vieren gaf De Vishal al haar kunstenaarsleden een cadeau in de vorm van een schetsboekje.

Het is de bedoeling dat deze boekjes in 2014 gevuld gaan worden met schetsen, tekeningen, schilderijen, foto’s, teksten, gedachten, etc. Alles is toegestaan: bladzijden uithalen of juist aan toe voegen, knippen, scheuren, plakken, borduren, tekenen, schilderen, schrijven… zolang de oorspronkelijke hoogte en breedte maar in tact blijft.
Het is de bedoeling dat de boekjes uitgroeien tot persoonlijke documenten die als ze klaar zijn in De Vishal een vaste plaats krijgen. Samen vormen ze als het ware een catalogus van alle leden. Onze bezoekers hebben de mogelijkheid om de boekjes te bekijken. Omdat het kunstwerken betreft zal dit onder supervisie van onze vrijwilligers gebeuren. Alleen zij hebben de mogelijkheid om de boekjes van de plank te halen, aan de bezoeker te overhandigen en terug te plaatsen. De boekjes blijven in De Vishal en zijn niet te koop.
Het lijkt ons een mooi en interessant project, dat in de toekomst wellicht kan uitgroeien tot een kunstwerk van heel Haarlem en omstreken. Gedurende het jaar zullen we hier geregeld werk uit de boekjes die binnen komen tonen.

Schetsboek Michele Baudet
Schetsboek Margreet Bouman
Schetsboek Joke Breemouwer
Schetsboek Hans Clavin
Schetsboek Kyung Dropsie

Schetsboek Inge Evers
Schetsboek Helmuth van Galen
Schetsboek Kuno Grommers
Schetsboek Els Hoekstra
Schetsboek Marjan Jaspers
Schetsboek Arthur Kempenaar
Schetsboek Ton de Kroon
Schetsboek Beth Namenwirth
Schetsboek Alet Pilon
Schetsboek John Poelgeest
Schetsboek Rogier Polman
Schetsboek Jolanda Prinsen
Schetsboek Ronald Ruseler
Schetsboek Ruth van Veenen
Schetsboek Frans Vendel