Met Minimale Middelen

31 juli tot en met 5 september 2010

met minimale middelen, minimal means maximal, meer met minder
may master more, mixed minimal media, mag meer meebrengen
Gastcuratoren: Simone de Groot en Willemijn Faber

mmm.jpg

MMM is een project met locatie specifiek werk van Ronald de Ceuster, André Pielage, Frank Konincks, Jolande Traa, Dominique Panhuysen, Margrét Blöndal (IJsl) -minimale olijfolie en waterverf, foto’s en film van Nina Katchadourian (USA) – spinnenweb-reparaties

“Less is more”. zei Ludwig Mies van der Rohe. Hij vond dat de vorm tot het minimum teruggebracht moest zijn, maar dat minimum moest wel perfect zijn.

De kunstenaars onderzoeken de grenzen van het minimum. Met eenvoudige middelen of minimale ingrepen bereiken zij groot effect in de ruimte. Op subtiele wijze wordt een weids poëtisch of narratief resultaat bereikt. Het gaat hen niet om het grote gebaar maar om de aandacht die het werk genereert. Ruimte is daarbij het uitgangspunt: met zo min mogelijk materiaal zo groot(s) mogelijk creëren. In de tussenruimte, de leegte, ontstaat ruimte, zowel fysiek als mentaal.

De curatoren brachten voor deze tentoonstelling kunstenaars bij elkaar die elk gewend zijn een gehele ruimte naar hun hand te zetten. Voor MMM gaan zij de uitdaging aan om samen te werken in de ruimte van De Vishal. Het werk gaat een relatie aan met elkaar en met de omgeving.